«Όλα είναι στο χέρι σου»

«Όλα είναι στο χέρι σου»

Εμείς οι Έλληνες έχουμε μια παροιμιώδη έκφραση: Λέμε: «Όλα είναι στο χέρι σου», και προκύπτει από μια πανάρχαια γνώση, που λέει πως όλα μπορούν να επηρεαστούν από το χέρι, την παλάμη μας!
Όλα στο Σύμπαν δημιουργούνται από ζεύγη / ζευγάρια (< Ζευς), τόσο από την αρσενική, όσο και από την θηλυκή ενέργεια. Αυτές οι δυο ενέργειες ρέουν μέσα απ’ όλα όσα υπάρχουν.
Αυτές οι ενέργειες είναι κάπως αντίθετες μεταξύ τους. Η διπλή φύση του Σύμπαντος είναι εκεί εξ αιτίας αυτών των ενεργειών: Ημέρα-Νύχτα, Φως-Σκοτάδι, Διαστολή-Συστολή, Ζεστό-Ψυχρό, Σκέψη-Συγκίνηση, Τάξη-Χάος, Γιν-Γιανγκ...
Ακόμα έχουμε και διπλή φύση. Ανεξάρτητα από το φύλο μας, όλοι έχουμε μέσα μας την αρσενική και θηλυκή ενέργεια.
Η πνευματική διάσταση βασίζεται κυρίως στην αρσενική ενέργεια. Η συναισθηματική διάσταση καθοδηγείται κυρίως από την γυναικεία ενέργεια.
Και οι δύο αυτές ενέργειες είναι πτυχές της ψυχής. Χρειαζόμαστε και τα δύο για να είμαστε «άνθρωπος».
Η αρσενική ενέργεια είναι σαν μια ευθεία γραμμή. Μετακινείται προς τα έξω, δίνει και ασφαλίζει.
Η γυναικεία ενέργεια είναι σαν ένας κύκλος. Μετακινείται προς τα μέσα, λαμβάνει και καλλιεργεί.
Όταν οι δύο χορεύουν μαζί, είναι σαν μια σπείρα. Πηγαίνουν προς τα πάνω, μεγαλώνουν και ευδοκιμούν.
Κάθε πλευρά του σώματός μας θεωρείται μια πτυχή αυτής της δυαδικότητας. Η αριστερή πλευρά του σώματός μας είναι πιο «θηλυκή». Ενώ η δεξιά πλευρά του σώματός σας είναι πιο «αρσενική».
Με το μυαλό είναι αντίστροφα: Το δεξιό μάτι συνδέεται στην αριστερή πλευρά του εγκεφάλου και το αριστερό μάτι με την δεξιά πλευρά του εγκεφάλου. Η αριστερή πλευρά του εγκεφάλου σας θεωρείται πιο «αρσενική» και αναλυτική. Η δεξιά πλευρά θεωρείται πιο γυναικεία και καλλιτεχνική. Το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου εμπλέκεται περισσότερο στην γλώσσα και στην λογική, ενώ το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου εμπλέκεται περισσότερο στην συναισθηματική επεξεργασία.
Τα χέρια ενσωματώνουν αυτές τις ενέργειες με τον ίδιο τρόπο. Το αριστερό χέρι είναι πιο θηλυκό, ενώ το δεξί χέρι είναι πιο αρσενικό.
Κάθε δάκτυλο στα χέρια αντιπροσωπεύει έναν ισχυρό πυλώνα για κάποια συναισθηματική κατάσταση. Το ίδιο δάκτυλο, στο άλλο χέρι αντανακλά αυτήν την συναισθηματική ποιότητα, αλλά μέσω της αντίθετης ενέργειας. Π.χ. εάν ο δείκτης του αριστερού χεριού συνδέεται με εμπιστοσύνη, ο δείκτης του δεξιού συνδέεται με την ηγεσία. Αυτό σημαίνει ότι το αριστερό χέρι ασχολείται με τον εσωτερικό κόσμο και τις ρίζες της συναισθηματικής κατάστασης, ενώ το δεξί χέρι ασχολείται με το πώς προβάλλονται αυτά τα συναισθηματικά δώρα στον εξωτερικό κόσμο.

ΔΕΙΤΕ εδώ τι συναισθηματική κατάσταση αντιπροσωπεύει κάθε δάκτυλο στα χέρια σας:



Το αριστερό χέρι αντιπροσωπεύει την συναισθηματική ισορροπία, ενώ το δεξί χέρι αντιπροσωπεύει την πνευματική ισορροπία.


Για ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ, ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΧΕΡΙ, ΧΕΡΙΑ, ΠΑΛΑΜΗ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ, KIRLIAN HAND MAP, ΓΙΝ, ΓΙΑΝΓΚ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ