Βυθισμένα ερείπια 13.000 – 2.000 χρόνων στην Ιαπωνία

Βυθισμένα ερείπια
13.000 – 2.000 χρόνων
στην Ιαπωνία


Έξω από την ακτή του νησιού Yonaguni της Ιαπωνίας υπάρχουν μυστηριώδεις δομές, που έχουν προκαλέσει έντονες συζητήσεις, μεταξύ αρχαιολόγων και γεωλόγων.
Κάποιες απ’ αυτές οι μεγάλες πέτρινες δομές φαίνονται να είναι μεγάλες μονολιθικές βαθμίδες, κάποιες άλλες, να είναι πυραμίδες, κλπ.!
Κάποιοι χρονολογούν τα ερείπια στα 13.000 - 10.000 χρόνια πριν από σήμερα. Άλλοι παρουσιάζουν συντηρητικότερες εκτιμήσεις: 3.000-2.000 χρόνια. Ακόμη κι έτσι εξακολουθούν να είναι ένα εκπληκτικό εύρημα. Και οδηγούν σε ερωτήσεις σχετικά με το ποιος θα μπορούσε να είχε κατασκευάσει αυτά τα κτήρια…
Μερικά από τα ερείπια έχουν τοίχους ύψους 10 μ. και κολώνες που φτάνουν σε απόσταση 2,4 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας. Υπάρχουν τετράγωνα σχήματα και σχηματισμοί που μοιάζουν με φιγούρες, όπως χελώνα και γιγάντιο πρόσωπο, που έχουν πείσει ορισμένους ότι οι σχηματισμοί είναι κατασκευασμένοι από ανθρώπους.
Το επιχείρημα ότι οι δομές είναι κατασκευασμένες από ανθρώπους προέρχεται από την ύπαρξη ορθών γωνιών, σε μέρη της δομής και των δίδυμων μεγαλίθων, που φαίνεται να έχουν τοποθετηθεί εκεί.


Ο κ. Maasaki Kimura, ο οποίος ανακάλυψε πρώτος την περιοχή, λέει ότι είχε βρει και ίχνη βραχογραφιών, με σχέδια ζώων και ανθρώπων και ένα σύμβολο που πιστεύει ότι είναι χαρακτήρας από την γραφή Kaida.
Ο κ. Kimura ισχυρίζεται ότι μπορεί εκεί κάτω να αναγνωρίσει κάστρα, δρόμους, μνημεία και ακόμη και ένα στάδιο! Υποστηρίζει ότι τα ερείπια θα μπορούσαν να είναι μέρος της μυθικής χαμένης ηπείρου Mu (Λεμουρίας).
Οι γεωλόγοι ισχυρίζονται ότι όλοι οι σχηματισμοί είναι φυσικοί. Το νησί Yonaguni βρίσκεται σε μια σεισμογενή περιοχή και οι σεισμοί είναι γνωστό ότι προκαλούν θραύση του ψαμμίτη σε σχήματα παρόμοια με αυτά που βρίσκονται στα ερείπια. Πιστεύουν ότι οι αυτά είναι δημιουργήματα διαβρώσεων. Άλλοι λένε ότι είναι ασυνήθιστο να βλέπουμε τόσες πολλές διαβρώσεις και τύπους σχηματισμών σε τόσο μικρό χώρο. Πάντως δεν υπάρχουν οριστικά στοιχεία που να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι υποβρύχιοι σχηματισμοί στο νησί Yonaguni είναι πράγματι τεχνητοί.
Έως τώρα, τα υποβρύχια «ευρήματα» του Yonaguni, αποτελούν ανεξιχνίαστο μυστήριο, από την αρχαιολογία…

ΠΗΓΗ: The Mysterious Sunken"Pyramid" of Japan. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 17.12.2017.

ΙΑΠΩΝΙΑ, ΥΠΟΡΒΥΧΙΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ, ΒΥΘΙΣΜΕΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ, ΕΙΡΗΝΙΚΟΣ ΩΚΕΑΝΟΣ, ΠΥΡΑΜΙΔΑ, ΛΕΜΟΥΡΙΑ, ΧΕΛΩΝΑ, ΒΡΑΧΟΓΡΑΦΙΑ, ΒΡΑΧΟΓΡΑΦΙΕΣ, 13.000, 10.000 χρονια
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ