Αρχαίο ελληνικό θέατρο βρέθηκε στην Κοιλάδα των Ελληνικών Ναών του Ακράγαντα - βίντεο

Αρχαίο ελληνικό θέατρο
βρέθηκε
στην Κοιλάδα των Ελληνικών Ναών του Ακράγαντα
Σκηνή χορού (;) θεατρικού δρώμενου (;) από θραύσμα αγγείου,
που βρέθηκε στον χώρο του αρχαίου θεάτρου του Ακράγαντα.

Η δεύτερη περίοδος των αρχαιολογικών ανασκαφών στην Κοιλάδα των Ελληνικών Ναών στον αρχαίο ελληνικό Ακράγαντα (νυν παραφρασμένα Agrigento) της Σικελίας, απεκάλυψε τα κορυφαία επίπεδα, στα οποία έμεναν οι θεατές, για να παρακολουθήσουν θεατρικά έργα και δημόσιες συναντήσεις, στην πόλη του 4ου αιώνα π.Χ.
Πρόκειται για μια πολυαναμενόμενη ανακάλυψη από τους αρχαιολόγους του Πάρκου της Σικελίας / Sicilian park και της Politecnico di Bari, οι οποίοι ασχολούνται με την έρευνα.
 «Είμαστε στα μισά του δρόμου», λέει ο διευθυντής του αρχαιολογικού πάρκου του Agrigento, Giuseppe Parello. «Μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου θα έχουμε ολοκληρώσει αυτές τις ανασκαφές που έχουν επιβεβαιώσει την δομή του θεάτρου».


Μεγάλα τραπεζοειδή μπλοκ ευρίσκονταν λίγα εκατοστά κάτω από το έδαφος, κάτω από το οποίο το ελληνικό θέατρο «κοιμάται».
«Η ελπίδα μας», λέει ο κ. Antonello Tini από το Politecnico di Bari, «είναι να βρούμε πλήρεις θέσεις στην αρχική τους θέση, κατεβαίνοντας στην πλαγιά της δομής, ώστε να ανακατασκευασθεί τέλεια το θέατρο».
Οι αρχικές έρευνες έδειξαν ότι το θέατρο είχε σημαντικές διαστάσεις: Περίπου 100 μ. διάμετρο!


Εκτός από τα πέτρινες δομές, οι ανασκαφές έφεραν στο φως και κάποιες θεατρικές μάσκες και λυχνίες, τυπικά αντικείμενα, που σχετίζονται με την χρήση αρχαίου θεάτρου. Επίσης, έχει βρεθεί και ένα κομμάτι από ένα κόκκινο αγγείο, το οποίο θα μελετηθεί μαζί με τα άλλα ευρήματα, με σκοπό την έκθεση που θα δημιουργηθεί τους ερχόμενους μήνες. Θα ξεκινήσει μια νέα εκσκαφή την άνοιξη. Η πρόθεση των αρχαιολόγων, όπως εξηγεί η κ. Maria Concetta Parello της Κοιλάδας των Ελληνικών Ναών, είναι να αποκαλύψει το υπόλοιπο της δομής μέσω των στρωματογραφικών ερευνών.

ΠΗΓΗ: La Repubblica, 12 Ιανουαρίου 2018.

ΔΕΙΤΕ: Affiorano i primi gradini del teatro antico di Agrigento.ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΑΚΡΑΓΑΣ, ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ, ΣΙΚΕΛΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ