Η ονομασία «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» έχει εθνολογική βάση και προσδιορίζει την γεωγραφική περιοχή που κατοικήθηκε από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ φύλο των ΜΑΚΕΔΝΩΝ ή ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ

Η ονομασία «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»
έχει εθνολογική βάση
και προσδιορίζει
την γεωγραφική περιοχή,
που κατοικήθηκε
από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ φύλο
των ΜΑΚΕΔΝΩΝ ή ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ

Του καθηγητή Φώτιου Θ. Γραβάνη,
γεωπόνου - ομότιμου καθηγητή του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας

Πολλές Ελληνικές ονομασίες Ηρώων ή Θεοτήτων εκ της Ελληνικής Μυθολογίας (για μένα ο προσφορότερος όρος είναι Μυθιστορία) αποδόθηκαν σε γεωγραφικές περιοχές, χωρίς απαραιτήτως να προσδιορίζουν εθνολογικά τους κατοίκους των (π.χ. Ευρώπη, Ισπανία, κ.ά.).
Η ονομασία «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», όμως, έχει εθνολογική βάση. Προσδιορίζει την γεωγραφική περιοχή που κατοικήθηκε από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ Φύλο των ΜΑΚΕΔΝΩΝ ή ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ. Δηλαδή, ΔΕΝ είναι μία γεωγραφική περιοχή με πεπερασμένα όρια, που κατοικήθηκε από διάφορους εθνολογικά κατοίκους, αλλά στην πάροδο των αιώνων της αποδίδονταν (από ιστορικούς, γεωγράφους κ.ά.) ευρύτερα ή στενότερα γεωγραφικά όρια. Μακεδονία, επομένως, είναι η γεωγραφική περιοχή που κατοικείται (τώρα) και κατοικήθηκε (στο παρελθόν) από τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ.
Με την έννοια αυτή, είναι απόλυτα προδοτικό για Έλληνες, να χαρίζουν το όνομα της Μακεδονίας σε αλλοεθνείς (Σλάβους και Αλβανούς) που άρχισαν (αιώνες μετά) και εξακολουθούν να κατοικούν, μία περιοχή στην οποία κατοίκησαν αρχικά οι Μακεδόνες και εκ του λόγου αυτού χαρακτηρίσθηκε η εν λόγω περιοχή ως τμήμα της Μακεδονίας. Οι Μακεδόνες, ως συμπαγής πληθυσμός, εξακολουθούν να υπάρχουν και να κατοικούν εντός των ορίων του Ελλαδικού Κράτους στην μία και μοναδική περιοχή που ονομάζεται ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Φυσικά, υπάρχουν Έλληνες Μακεδόνες της διασποράς, σε όλες τις Ηπείρους, οι οποίοι, κοιτίδα και Πατρίδα καταγωγής των θεωρούν την Ελληνική Μακεδονία.
Η λεγόμενη «σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό» αποτελεί μία επιλογή για την ονομασία της Π.Γ.Δ.Μ., ΕΦ’ ΟΣΟΝ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», αλλά μία άλλη ονομασία γεωγραφικής περιοχής ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ σε ΥΠΑΡΧΟΝ ΕΘΝΟΣ. Για παράδειγμα, ΒΑΡΝΤΑΡΣΚΑ (όπως ονομάζονταν μέχρι τον Β΄ Π.Π.), ΠΑΙΟΝΙΑ (διότι δεν υπάρχει σήμερα έθνος Παιόνων, που έζησαν σ’ αυτή την περιοχή), κ.ά.
Όποιοι από τους πολιτικούς ηγέτες μας (Κυβέρνηση, Βουλευτές Συμπολίτευσης και Αντιπολίτευσης) δεχθούν να αποδοθεί (και κατά μείζονα λόγο να προτείνουν οι ίδιοι) το όνομα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ως συνθετικό της «σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό» για την Π.Γ.Δ.Μ., να είναι σίγουροι ότι θα τους βαρύνει για πάντα, στους επερχόμενους αιώνες, η συμμετοχή τους στην αποδόμηση του Ελληνικού Έθνους μας.

Τέλος, παραθέτω απόσπασμα κειμένου δια γραφίδος Μ. Ιγνατίου, με το οποίο ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ: «Ο Πρωθυπουργός έκανε λάθος δηλώνοντας ότι οι Σκοπιανοί δεν αποτελούν τους μοναδικούς απογόνους των Μακεδόνων και του Μεγάλου Αλέξανδρου. Διότι με τον τρόπο αυτό, αποδέχθηκε ότι είναι και αυτοί απόγονοι των Μακεδόνων και του Μεγάλου Αλέξανδρου, ενώ η ιστορία είναι αμείλικτη στο θέμα αυτό. Πρέπει να βρει τρόπο να διορθώσει αυτό το λάθος. Το πρόβλημα με τα Σκόπια δεν είναι μόνο η κλοπή του ονόματος της «Μακεδονίας». Το μεγαλύτερο είναι ο αλυτρωτισμός που τους κυριαρχεί. Η συμφωνία για την ονομασία δεν θα διαρκέσει εάν δεν τερματίσουν πάραυτα την εθνικιστική πολιτική που ακολουθούν, πιστεύοντας ότι τους ανήκει και η Χαλκιδική -μερικοί κρατούν χάρτες που περιλαμβάνει και τη …Λάρισα». Και συμπληρώνω, η μόνη λύση τερματισμού του «αλυτρωτισμού» των κατοίκων της Π.Γ.Δ.Μ. είναι να μην υπάρχει στην επιδιωκόμενη συμφωνία για το όνομα του Κρατιδίου τους το συνθετικό «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» (φυσικά σε οποιαδήποτε γλώσσα ή γραφή).

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ, ΣΚΟΠΙΑ, ΣΚΟΠΙΑΝΟ, ΜΑΚΕΔΝΟΙ, ΠΓΔΜ, FYROM, ΠΑΙΟΝΙΑ, ΠΑΙΟΝΕΣ, ΒΑΡΝΤΑΣΚΑ, ΙΓΝΑΤΙΟΥ, ΓΡΑΒΑΝΗΣ
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ