Υπάρχει σιδερένιος θρόνος στο νεοανακαλυφθέν τμήμα της Πυραμίδος του Χέοπος; - βίντεο

Υπάρχει σιδερένιος θρόνος
στο νεοανακαλυφθέν τμήμα
της Πυραμίδας του Χέοπος;


Στις αρχές Νοεμβρίου του 2017, το «Nature» εδημοσίευσε τα αποτελέσματα του έργου «Scan Pyramids», με επί κεφαλής τον Mehdi Tayoubi (Ινστιτούτο Hip, Παρίσι) και τον Kunihiro Morishima (Πανεπιστήμιο της Nagoya, Ιαπωνία).
Τι βρέθηκε; Ότι υπάρχει ένα «τεράστιο κενό» μήκους τουλάχιστον 30 μ., μέσα στην Πυραμίδα του Χέοπα, που εκτίσθη γύρω στο 2550 π.Χ. Η ανακάλυψις της λειτουργίας και του περιεχομένου του είναι σαφώς η πιο μεγάλη πρόκληση πια για τους αρχαιολόγους.
Στα Κείμενα των Πυραμίδων λέγεται ότι ο φαραώ, πριν φθάσει στα Aστέρια του Βορρά (Μεγάλη Άρκτο και Δράκο), θα πρέπει να περάσει τις "Πύλες του Ουρανού" για να καθήσει στον «σιδερένιο θρόνο» του.
Ο θρόνος της μητέρας του Χέοπος, της βασίλισσας Hetepheres, που έχει βρεθεί σε κομμάτια και ανακατασκευάσθηκε από το Πανεπιστήμιο Harward, είναι μια χαμηλή καρέκλα από ξύλο κέδρου, που καλύπτεται με φύλλα χρυσού και φαγεντιανή. Του Χέοπος θα μπορούσε να είναι κάτι παρόμοιο, αλλά επικαλυμμένο με λεπτά φύλλα σιδήρου.
Φυσικά, μάλλον δεν θα πρόκειται για ορυκτό σίδερο, αλλά για μετεωριτικό, που έπεσε δηλαδή, από τον ουρανό με την μορφή μετεωριτών σιδήρου (διακριτό, λόγω του υψηλού ποσοστού νικελίου). Είναι βέβαιον ότι οι Αιγύπτιοι εγνώριζαν τον σίδηρο πολλούς αιώνες πριν από τον Χέοπα και συνέχισαν να το χρησιμοποιούν για ειδικά αντικείμενα σχεδιασμένα για τους φαραώ, λ.χ. το διάσημο μαχαίρι του Τουταγχαμών.

ΠΗΓΗ: Politecnico di Milano, 11 Ιανουαρίου 2018.

Αλλά μήπως πρόκειται όντως για ορυκτό σίδερο;
Και μήπως η Εποχή του Σιδήρου άρχιζε πολύ ενωρίτερα απ' ό,τι πιστεύεται έως τώρα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ επίσης:



ΔΕΙΤΕ το ScanPyramids 2017:



ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΣΙΔΕΡΟ, ΣΙΔΗΡΟΣ, ΧΕΟΨ, ΧΕΟΠΑΣ, ΠΥΡΑΜΙΔΑ, ΑΙΓΥΠΤΟΣ, ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ, ΑΣΤΕΡΙ ΤΟΥ ΒΟΡΑ, ΒΟΡΑΣ, ΒΟΡΡΑΣ, ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ, ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΣ ΘΡΟΝΟΣ, ΚΕΔΡΟΣ, ΧΡΥΣΟΣ, ΦΑΓΕΝΤΙΑΝΗ, ΜΕΤΕΩΡΙΤΗΣ, ΤΟΥΤΑΓΧΑΜΩΝ, ΜΑΧΑΙΡΙ, ΕΠΟΧΗ ΣΙΔΗΡΟΥ, ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΚΤΟΣ, ΔΡΑΚΟΣ, ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΙ, ΝΙΚΕΛΙΟ
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ