«Νυν υπέρ πάντων ο αγών» - για το Μακεδονικό


«Nυν υπέρ πάντων ο αγών»

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΝΑΔΑ ΠΡΟΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ

Αγαπητοί συνέλληνες του Καναδά:
Κάποτε ένα «όχι» άλλαξε την ιστορία του έθνους μας και γίναμε το καμάρι του κόσμου. Αυτό το «όχι» μας κάνει διαχρονικά υπερήφανους. Λοιπόν, Έλληνες...σήμερα ήρθε η ώρα να πούμε κι εμείς το όχι!
Οι θέσεις της Παμμακεδονικής Ένωσης Καναδά, των Καναδικών Μακεδονικών συλλόγων της, και όλων των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου ήταν και θα είναι πάντα αταλάντευτα εθνικές, καθαρά πατριωτικές, και απόλυτα ακομμάτιστες και σε σύμπνοια με την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. Έτσι διακηρύσσουμε ότι:
-δεν δεχόμαστε ο όρος «Μακεδονία» να χρησιμοποιηθεί υπό οποιαδήποτε μορφή στο όνομα του κράτους των Σκοπίων...γιατί Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα!
-εάν η Ελληνική κυβέρνηση συμφωνήσει σε όνομα για το κράτος των Σκοπίων που θα περιέχει τη λέξη «Μακεδονία» η παράγωγο της (είτε στα Ελληνικά είτε αμετάφραστη στα Σλαβικά), απαιτούμε να ζητηθεί η άδεια από τον δημοκρατικό και κυρίαρχο Ελληνικό λαό με δημοψήφισμα με καθαρή ερώτηση. Απόφαση και ψήφισμα μόνο από την Βουλή των Ελλήνων είναι αντιδημοκρατική πράξη αφού δεν έρχεται η εντολή από τον λαό.
-ανακοινώνουμε ότι όποιος/όποια πολιτικός πράξει το αδιανόητο και υπογράψει ή ψηφίσει να εκχωρήσει το όνομα και την ταυτότητα μας σε μη-Ελληνικό λαό, τότε θα μας βρει απέναντι του/της. Εάν επιλέξει να αγνοήσει την θέληση του Ελληνικού λαού, τότε θεωρούμε την πράξη του/της αντιδημοκρατική και θα έρθει σε ρήξη συνεργασίας με την Ελληνική ομογένεια του Καναδά.
Καλούμε όλους τους ομογενείς Έλληνες του Καναδά, όλα τα ομογενειακά Κογκρέσα, τα Τμήματα της Οικογένειας ΑΧΕΠΑ Καναδά, τις Ελληνοκαναδικές Κοινότητες, και όλους τους Ελληνοκαναδικούς οργανισμούς και συλλόγους να στηρίξουν και να συνυπογράψουν το κάλεσμα της Παμμακεδονικής Ένωσης Καναδά (υπό την αιγίδα των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου) σε αυτή την κρίσιμη στιγμή της ιστορίας μας. Οι συνέλληνες των ΗΠΑ και της Αυστραλίας ήδη στήριξαν παρόμοιο κάλεσμα των Παμμακεδονικών Οργανώσεων τους τις τελευταίες ημέρες. Ο Ελληνισμός του Καναδά δεν μπορεί να μείνει βουβός και έξω από τον αγώνα.
Ας μην γίνουμε η ντροπή των προγόνων μας αλλά η ελπίδα και το καμάρι των παιδιών μας. Καλή συνέχεια στον δίκαιο αγώνα μας! Αντίσταση είναι ο μόνος δρόμος!

Σας ευχαριστούμε!
Πρόεδρος Παμμακεδονικής Ένωσης Καναδά

PAN-MACEDONIAN ASSOCIATION OF CANADA 
Communication: President’s e-mail: ckaratzios@hotmail.com,
Tel. 514-298.0166,
Tel.514-731.9951

Board of Directors:
President: Dr. Christos Karatzios
 Alternate President: Panagiotis G. Tzimas
 Regional V.P. –Ontario: Kostas Palaskas
 Regional V.P. -W. Canada: Mike Kontogeorgiou
Secretary: Christina Dobolis/Stratigakos
 Treasurer: Bob Kirilidis
Councilors: Tryfon Fortomaris, Dr. Argyrios Margaritis, Giannis  Savidis, Vicky Smiaris, Bob Vitaniotis.
Immed. Past President: Demetris J. Yantsulis.
Past President-Hqtrs & Website Master: Bob Moutousides-Mougtous
Ex-Officio: Norma Paschalis-President Kastorians Society “OMONIA”

Pan-Macedonian Association of Canada - Παμμακεδονική Ένωση Καναδά.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Φεβρουάριος 2018.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΚΑΝΑΔΑΣ, ΚΑΡΑΤΖΙΟΣ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ, ΣΚΟΠΙΑ, ΣΚΟΠΙΑΝΟ, ΠΓΔΜ, FYROM, ΑΧΕΠΑΝΣ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΟΜΟΝΟΙΑ

 

    


Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ