Το "Gentleman's Magazine", του 1775 έχει ένα χαρακτικό ημίγυμνης γυναίκας μουσικού, από τα ερείπια του Ηρακλείου!


Το "Gentleman's Magazine",
του 1775 έχει ένα χαρακτικό
ημίγυμνης γυναίκας μουσικού,
από τα ερείπια του Ηρακλείου!



Το περιοδικό "Gentleman's Magazine", τυπωμένο στο Λονδίνο, στο τεύχος του Δεκεμβρίου του 1775, έχει ένα εκτεταμένο αφιέρωμα στην Αμερικανική Επανάσταση, την επιστολή προς τον Αιδεσιμότατο John Wesley σχετικά με την επιστολή του προς τους Αμερικανούς αποικιοκράτες, αλλά και ένα εντυπωσιακό χαρακτικό ημίγυμνης γυναίκας μουσικού, από τα ερείπια της άτυχης πόλεως που ίδρυσε ο Ηρακλής, κάτω από τον Βεζούβιο, το Ηράκλειο / Herculaneum / Ercolano!
Το χαρακτικό παραπέμπει στην Μητέρα των Θεών, Ρέα (Κυβέλη) ή κάποια ιέρειά της.
Τα ερείπια της πόλεως ευρέθησαν τυχαίως, μετά τις σωστικές ανασκαφές κατά την κατασκευή πηγαδιού το… 1709. Έτσι οι αρχαιολογικές έρευνες στο Ηράκλειο ξεκίνησαν το 1738, για να συνεχιστούν μέχρι το 1765. Επαναλήφθηκαν το 1823. Διακόπηκαν και πάλι το 1875, μέχρι την συστηματική ανασκαφή που προώθησε ο Amedeo Maiuri από το 1927.
Άρα η συγκεκριμένη εικόνα, είναι μια από τις πρώτες που είδαν το φως, μετά την καταστροφή της πόλεως, από το ηφαίστειο, το 79 μ.Χ.



ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΙΤΑΛΙΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΗΡΑΚΛΗΣ, ΒΕΖΟΥΒΙΟΣ, ΓΥΜΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΓΥΜΝΟ, ΜΟΥΣΙΚΟΣ, ΤΥΜΠΑΝΟ, ΚΡΟΥΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ, ΝΤΕΦΙ, ΡΕΑ, ΚΥΒΕΛΗ, ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑ, ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ, ΛΟΝΔΙΝΟ, ΠΗΓΑΔΙ, ΤΥΠΟΣ, ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ, Αμερικανικη Επανασταση
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ