ΤΑ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΑ ΒΑΡΙΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΝΗΤΑ ΛΕΤΕ ΝΑ ΣΕΡΝΟΥΝ ΓΑΜΠΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ;


ΤΑ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΑ
ΒΑΡΙΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΝΗΤΑ
ΛΕΤΕ ΝΑ ΣΕΡΝΟΥΝ
ΓΑΜΠΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ;


ΟΤΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΓΕΤΑΙ… ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΤΟΤΕ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙ ΤΑ ΜΠΟΥ...ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΩΣ ΠΡΟ...ΤΑΡΗΣ

ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ… «ΛΕΕΙ ΛΟΓΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ»!!! ;;;



ΑΧ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ, ΝΥΦΗ ΤΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΝΑ ‘ΞΕΡΕΣ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΝ…
…ΟΠΟΤΕ ΖΗΤΩ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΜΕ, ΠΡΩΤΗ ΦΩΤΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟ 1917, ΣΗΜΕΡΑ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΜΕ ΗΣΥΧΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΑΥΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ, ΜΑΘΗΜΕΝΟΙ ΟΜΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΗΞΕΡΟΥΣ/ΤΑ-ΡΑ-ΤΑ-ΤΑΜ/ΤΑ-ΡΑ-ΤΑ-ΤΖΟΥΜ/ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ ΣΤΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Η ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ ΤΩΝ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΩΝ.

Με τις γελοιότητες που εκφράζει ο κ. Μπουτάρης, ως Δήμαρχος των Σκοπίων (κατά τα εσώψυχά του) καιρός είναι να μετακομίσει προς βοριά μεριά, της Βορείου Ελλάδος για να μην μπερδεύει τα λόγια του μπροστά στα παιδιά μας ολόκληρος άνδρας (;) και να μην εμπαίζει τους Θεσσαλονικείς.
Σε διάσκεψη Δημοτικού Συμβουλίου, με συζήτηση για την μετονομασία του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης, από Μακεδονίας σε Νίκος Γκάλης, φανέρωσε την επικινδυνότητα του άρρωστου μυαλού του, που χρήζει άμεσης φροντίδας –ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΕΚ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ– καθότι φορτώνει το βάρος του αξιώματος που φέρει με τις ασχετοσύνες των φράσεών του (που φανερώνουν την δειλία του, να πάρει ξεκάθαρη θέση για την πρωτεύουσα της Μακεδονίας που εκπροσωπεί) στον πανάξιο αθλητή Νίκο Γκάλη που ταπεινά, φυσιολογικά και επάξια από την θέση του, εκπροσωπεί την Ελλάδα παγκοσμίως όπου κι αν βρίσκεται, φέρνοντάς τον σε δύσκολη θέση.
Αλλά άλλο ο Μακεδών Στρατηλάτης Μεγαλέξανδρος με την ιστορία που έγραψε στα μέχρι τώρα στην Γη – αφού ένωσε πριν 2.500 χρόνια τρεις Ηπείρους που είχαν και έχουν ακόμα, κατά περίεργο τρόπο, πεντακάθαρα Ελληνικά ονόματα – ΕΥΡΩΠΗ, ΑΣΙΑ, ΑΦΡΙΚΗ και όχι στα Σκοπιανά «Μακεδονικής διαλέκτου» ονόματα. Και αυτή η κάπως ξεκάρφωτη προτασούλα είναι η πιο σημαντική που πρέπει να σταλεί επειγόντως με τηλεγραφήματα στους κ.κ. Ζάεφ, Νίμιτς, Τσίπρα και Κοτζιά για να συνειδητοποιηθεί στην ομήγυρή τους σε ποια γλώσσα πρέπει να συνεννοηθούν, για το μέλλον στα σίγουρα που έρχεται. Ότι, δεν πρέπει να στηρίζονται σε λέξεις εφήμερες –χωρίς έννοιες– αλλά σε λέξεις γλώσσας που έχουν γεννήσει ολόκληρη Γη, την Υδρόγειο Σφαίρα, Γη και Θάλασσα. Και επειδή η γλώσσα αυτή είναι η Ελληνική δεν θα αλλάξουμε την Οικουμένη για να ομιλεί την γλώσσα του Ζάεφ και του Νίμιτς.
Εξ άλλου και ο Δάσκαλος του Μεγαλέξανδρου Αριστοτέλης, θεμελιωτής πολλών επιστημών, μεγαλούργησε κάτω από το όνομα της καταγωγής του ως Έλλην Μακεδόνας ομιλώντας, γράφοντας Ελληνικά. Μήπως έχουν να μας δείξουν κάποιο κείμενό του, γραμμένο στην «Μακεδονική Διάλεκτο»; Ο δε Μεγαλέξανδρος στις 50 μάχες που έδωσε χωρίς να ηττηθεί ούτε σε μία, συγχρόνως έκτιζε Στάδια και Θέατρα ως τα έργα νοήματος της εκεί παρουσίας του, που ακόμα και μέχρι σήμερα, είναι ζωντανά έτοιμα να δεχθούν και να εκπέμψουν γνώσεις Παιδείας και Πολιτισμού που θα ενώσουν την Οικουμένη, και που είναι το ζητούμενο της σημερινής εποχής και όχι η διαστρέβλωσή της με άλλες διαλέκτους λέξεων χωρίς ρίζες ελληνικές και με στόχους αλυτρωτισμού. Και καμιά από τις 150 χώρες που πέρασε ο Μεγαλέξανδρος δεν έμεινε στην μέχρι τώρα Ιστορία ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Εσάς όμως, πριν από 70 χρόνια δεν μας λέτε ξεκάθαρα τι σας πέρασε στο μυαλό και παριστάνετε τον εκπρόσωπο διαστρέβλωσης διαβολής της Ιστορίας; ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Και χωρίς μπάλα δεν γίνεται παιχνίδι. Χωρίς απάντηση δεν κατεβαίνουμε για συζήτηση. Ποιος ο λόγος που ξαφνικά παρουσιάζεσθε ως Μακεδόνες κατοικούντες σε χώρα που δεν λεγόταν Μακεδονία ως επιμέρους κράτος; Αφού το Μακεδονία προέρχεται από το Μακεδνός που σημαίνει πρόσωπο ψηλό, μακρύ, εύσωμο με αρετές και καμία σχέση με γεωγραφική διαμόρφωση και ποτάμι ή βουνό έχει. Άρα, ο σκόπιμος γεωγραφικός προσδιορισμός του ονόματος Μακεδνός ως Μακεδονία προϋποθέτει την σταδιακή αναγνώριση της Γης ως Μακεδονία (που δεν έχει υπάρξει ποτέ και πουθενά ενιαία ως επαρχία), τους κατοίκους της ως Μακεδόνες και τον πρωτογενή τομέα παραγωγής της ως Μακεδονικά προϊόντα. Δηλαδή σταδιακή εκμηδένιση της Ελληνικής παρουσίας στα ως άνω δεδομένα της. Και όποιος κατέβει για συζήτηση μαζί σας, σημαίνει πως είναι συνεννοημένος από πριν για να ξεπουλήσει αγώνες που δεν έκανε και τα δικαίωμα των ηρωικών επιτευγμάτων των προγόνων του. Και επειδή ένας εκ των σημερινών συνομιλητών σας είπε προ ημερών ότι «Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΑΡΕΤΗΣ», αυτός δεν δικαιούται να συνομιλεί με ανθρώπους που την Μακεδονία δεν την θεωρούν υπόθεση καθημερινής αρετής επί 2.370 χρόνια αλλά την θεωρούν υπόθεση 70 χρόνων. Τα προηγούμενα 2.300 χρόνια που βρισκόντουσαν; Αν πιέζουν κάποιον Έλληνα συνομιλητή να συμμετάσχει σε συζήτηση, αυτός και οι Υπουργοί του, αποδεικνύεται ότι αποδέχονται να εκβιάζονται με ότι αυτό άμεσα συνεπάγεται για την συνέχιση της ψευτοϊστορίας.
Και αντί όλων αυτών των ανωτέρω που όφειλε ο κ. Μπουτάρης ως Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, πρωτεύουσας της Μακεδονίας, να προβάλλει – προσπαθεί να ψελλίσει λέξεις, έννοιες, λες και μιλώντας μεθυσμένος σε πεζοδρόμιο. Ο κ. Μπουτάρης με τις επεξηγήσεις του, επιβαρύνει την θέση του διότι σε δύσκολες στιγμές (ο ίδιος λέει «χάσαμε το παιχνίδι») αντί να δείχνει, ως οφείλει, ως καθ’εαυτού Έλλην ότι αγωνίζεται, αυτός ως κιτς Σκοπιανός τα παρατάει. ΤΣΩΡΤΣΙΛ 1945: «ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΈΛΛΗΝΕΣ»…
Επί τέλους Άρχοντες αυτού του τόπου, Πρόεδροι, Πρωθυπουργοί, νυν και πρώην, δεν υπάρχουν για να ενδιαφερθούν για τις συνθήκες που μεγαλώνουν τα παιδιά μας με αυτά που συμβαίνουν; Αυτοί οι 5-10 που υπάρχουν ακόμα σήμερα ζωντανοί, δεν μπορούν, δεν έχουν τα κότσια να βγουν και να βροντοφωνάξουν στην Οικουμένη ότι τους εκθέτουν με αυτά που κατεργάζονται καταχρώμενοι τις θέσεις τους που βασίζονταν σε προσωρινή ονομασία σύνθετη, ενώ στα δημόσια φόρουμ οι Σκοπιανοί δεν σεβόντουσαν τον όρο, εδώ και 25 χρόνια, και μάλιστα μάζευαν υπογραφές μονολεκτικά ως Μακεδονία, και επομένως, μας δίνουν το δικαίωμα να ξεκινάμε από μηδενική βάση την όποια συζήτηση. Γιατί δεν το κάνετε; Τι είναι αυτό που σας εμποδίζει ακόμα και τώρα απέναντι στην Πατρίδα; Δεν δεσμεύεστε να δώσετε εξηγήσεις στο λαό που σας εξέλεξε; Βρίσκεσθε ενσυνείδητα εκτός τόπου και χρόνου εις βάρος του Λαού που σας πληρώνει ακόμα.
Εμείς ο Λαός, έχουμε την χαρά ως χρέος να μεταφέρουμε με τα φτερά της Νίκης της Σαμοθράκης Ιστορία 2.500-3.000 χρόνων, και να παρουσιάζονται όντα που λένε ότι είναι Έλληνες και να προβάλλουν μόνο τα 70 χρόνια της ζωής τους ως κάτοικοι Μακεδονίας και να μας κατηγορούν οι ανιστόρητοι ότι δεν τους σεβόμαστε; Να συζητήσουμε στο ίδιο τραπέζι στην κυριολεξία, μη καταγεγραμμένα πράγματα, ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΑΙΓΑΙΟ, ΘΡΑΚΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΞΕΙ, και επειγόντως, διότι θα χάσουμε την ευκαιρία αν δεν συνδιαλεγούμε με αυτόν που δεν γνωρίζει που του παν τα 2 όχι τα 4. Τα παιδιά μας στο σχολείο πηγαίνουν για να μάθουν τι; Να τρώνε σφαλιάρες από μεθύστακες και σαλεμένους που η οικονομία τους δεν στηρίζεται στην Οικογένεια, στη Φύση, στην Γη, στην Αγάπη που άγει τα πάντα αλλά σε ναρκωτικά, αναβολικές ουσίες, μεταβολισμένες τροφές και σε παραγωγή οπλικών συστημάτων για την επιβολή του αλυτρωτισμού;
Με αυτά που επιτρέπουμε χωρίς καμία διαμαρτυρία των κυβερνώντων μας, να ακούει η Νεολαία μας, το μόνο που θα έπρεπε να κάνει είναι να εγκαταλείψει τα σχολεία της και να πάρει τα βουνά αφού κινδυνεύει και από αυτούς που τους κυβερνούν ανερυθρίαστα και χωρίς αντίρρηση να καταπίνουν ή να κάνουν γαργάρα τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους, ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΤΙΜΩΡΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ. Ποιο Έθνος, ποιο Κράτος και ποια Δημόσια Τάξη είναι αυτά που θα αντισταθούν στην διαφθορά που τόσα χρόνια η ανυπαρξία τους την καλλιεργεί; Σε ποια αγκαλιά θα νιώσουν ασφαλείς απέναντι στις παρανομίες του Δημάρχου Αθηναίων Καμίνη που παρανομεί μέσα στην Πλατεία Συντάγματος; Στις κοιλιές, στα κρέατα και τα παραφουσκωμένα σαγόνια των κυβερνώντων και ειδικά των Υπουργών Παιδείας, τα παιδιά μας έγιναν τα πιο παχύσαρκα παγκοσμίως (υπ' όψιν μας ότι, την ώρα που μασάει ο άνθρωπος, το μυαλό του δεν μπορεί να σκέφτεται). Τα παιδιά μας για να επιζήσουν εκπατρίζονται για εργασία είτε μαθητευόμενοι στο να γίνουν κάτι άλλο από τον δρόμο της Λογικής, να γίνουν αφύσικα, πολύφυλες υπάρξεις μόνο για το σήμερα, προσαρμοσμένα στην ερημιά που φέρουν οι Πρωθυπουργοί που δεν έχουν λόγια για να ομολογήσουν τα λάθη τους.
Ή μήπως όλοι αυτοί οι προύχοντες έχουν στρώσει σκόπιμα αυτόν τον δρόμο ώστε να ενθρονιστούν οι ίδιοι αντί του Μεγαλέξανδρου (που φεύγει ως μεγάλο τους κατόρθωμα από τις πλατείες των Σκοπίων) ως «Νέοι Μακεδόνες» στα Σκόπια με τις δικές τους εκδοχές, ΕΚΔΟΡΕΣ ΑΝΟΧΗΣ ΤΗΣ ΕΝΟΧΗΣ ΤΟΥΣ.

Γλυφάδα, 21 Φεβρουαρίου 2018.

(*) ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧ/ΚΟΣ τηλ. 211.40.22.615 / 6936.528.528.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΣΚΟΠΙΑ, ΣΚΟΠΙΑΝΟ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ, ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, FYROM, ΠΓΔΜ, ΜΑΚΡΙΔΗΣ

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ