Αρχαίο ελληνικό στεφάνι κατασχέθηκε στην Κωνσταντινούπολη!


Αρχαίο ελληνικό στεφάνι κατασχέθηκε
στην Κωνσταντινούπολη!

Οι αρχαιοκάπηλοι αρχικώς ζητούσαν...
1.000.000 δολλάρια!


Το κατασχεθέν αρχαίο χρυσό στεφάνι...

Η αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη κατάφερε να κατασχέσει ένα αρχαίο ελληνικό στεφάνι 2.200 χρόνων και ένα αρχαίο αργυρό δοχείο, κατά την διάρκεια επιδρομής της σε ξενοδοχείο, κατά των λαθρεμπόρων τέχνης.
Το Τμήμα Καταπολέμησης του Λαθρεμπορίου και του Οργανωμένου Εγκλήματος της Αστυνομίας της Τουρκίας προέβη στην επιχείρηση στις 20 Φεβρουαρίου, αφού διαπίστωσε ότι οι ύποπτοι είχαν προσπαθήσει να πωλήσουν πολλά ιστορικά αντικείμενα.
Η αστυνομία μέσω μυστικών επικοινωνιών ήρθε αρχικώς σε επαφή με τους υπόπτους, υποδηλώνοντας ότι ενδιαφέρεται να αγοράσει τα αντικείμενα που πωλούν. Οι ύποπτοι επιχείρησαν να πωλήσουν το δοχείο και το χρυσό στεφάνι για 1.000.000 δολλάρια, καταλήγοντας τελικώς σε συμφωνία για… 500.000 λίρες!
Αστυνομικές ομάδες οργάνωσαν συνάντηση με τους υπόπτους, σε ξενοδοχείο στο Φατίχ και συνέλαβαν τους τέσσερις υπόπτους, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.
Ένα χρυσό στεφάνι, που χρονολογείται από την ελληνιστική εποχή, ένα σπασμένο ασημένιο δοχείο και ένα χρυσό δακτυλίδι βρέθηκαν μέσα σε μια τσάντα και κατασχέθηκαν κατά την επιδρομή!
Τα αντικείμενα έχουν σταλεί στην Γενική Διεύθυνση Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Μουσείων για περαιτέρω εξετάσεις.

ΠΗΓΗ: Hurriyet Daily News, 22.2.2018.

Φυσικά δεν δόθηκε στην δημοσιότητα το μέρος από το οποίο εκλάπησαν τα αρχαία...

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑ, ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΙ, Κωνσταντινουπολη, αρχαιο ελληνικο στεφανι, δοχεΙο, λαθρεμποριο τεχνης, Αστυνομια, Τουρκια, Φατιχ, χρυσο δακτυλιδι, Κωνσταντινουπολις





Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ