Κι άλλοι αρχαίοι τάφοι ανακαλύφθηκαν στην Δένεια Λευκωσίας


Κι άλλοι αρχαίοι τάφοι ανακαλύφθηκαν
στην Δένεια Λευκωσίας


Αρχαίοι τάφοι, ίσως του 5ου  αιώνα π.Χ., ανακαλύφθηκαν στην κοινότητα της Δένειας Λευκωσίας, κατά την διάρκεια οδοποιίας.
Η περιοχή είναι γεμάτη με αρχαίες τοποθεσίες.
Οι τάφοι φαίνεται να είναι ασύλητοι.
Ανακαλύφθηκαν πολλά αντικείμενα, μαζί με σκελετικά υπολείμματα.
Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο του Τμήματος Αρχαιοτήτων Κύπρου, κ. Γιώργο Γεωργίου, αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι υπάρχουν περισσότεροι από ένας αρχιτεκτονικοί τύποι τάφων.
«Έχουμε δυο κλασσικούς θαλάμους, αλλά το ενδιαφέρον είναι ότι βρήκαμε επίσης έναν τάφο αγνώστου τύπου, τουλάχιστον για την περιοχή της Δένειας και αυτό είναι μια σημαντική προσθήκη στην επιστημονική γνώση», εδήλωσε ο κ. Γεωργίου.
Πρόσθεσε ότι είναι μια «επιστημονική επιτυχία» για τον κόσμο της αρχαιολογίας όταν ανακαλύπτονται τάφοι που δεν έχουν ανοιχτεί από ληστές τάφων.
Η Δένεια «είναι ένα τεράστιο νεκροταφείο αρχαιοτήτων». Έχει υπάρξει εκεί ανθρώπινη δραστηριότητα τουλάχιστον από την Εποχή του Χαλκού (2500 π.Χ.) μέχρι σήμερα, είπε!
Κοντά στον χώρο ευρίσκεται η «προϊστορική» περιοχή της Δένειας (2500-2075 π.Χ). Σε αυτήν έχει ανακαλυφθεί ένα νεκροταφείο με περίπου 250 τάφους, που χρονολογούνται από την Εποχή του Χαλκού.

ΠΗΓΗ: Cyprus Mail, 9.2.2018.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΔΕΝΕΙΑ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ, ΚΥΠΡΟΣ, ΤΑΦΟΙ, ΤΑΦΟΣ, ΕΠΟΧΗ ΧΑΛΚΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ


Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ