Δεν πρέπει να δεχθούμε οποιαδήποτε ονομασία με τον όρο Μακεδονία


Δεν πρέπει να δεχθούμε οποιαδήποτε ονομασία
με τον όρο Μακεδονία

Του καθηγητή Ξενοφώντα Διον. Μουσά

Δεν πρέπει να δεχθούμε οποιαδήποτε ονομασία με τον όρο Μακεδονία διότι ο σκοπός είναι η διαίρεση της Ελλάδας και η Ελλάδα είναι μεγάλη.
Αυτό δεν είναι ανεκτό. Έχει μεγαλύτερο εμβαδόν από την Αγγλία και το 1/3 του εμβαδού της Ιαπωνίας. Αν βάλουμε την ΑΟΖ το εμβαδόν αυξάνει υπερβολικά, και αυτό επίσης είναι επικίνδυνο για όλους τους άλλους.
Η Ελλάδα έχει και τεράστιο πλούτο (μέταλλα, σπάνιες γαίες, λιγνίτη, ουράνιο σε τεράστιες ποσότητες) τις οποίες θέλουν να πάρουν.
Οι Έλληνες είναι πρώτοι στην ναυτιλία και αυτό δεν το συγχωρεί κανείς.
Οι Έλληνες είναι πρώτοι στην επιστήμη. Το 12% των καθηγητών στις ΗΠΑ είναι Έλληνες, οι Γερμανόφωνοι είναι 24%. Οι Κινέζοι, οι Ινδοί έχουν μικρότερα ποσοστά. Υπάρχουν Έλληνες ακαδημαϊκοί στην Κίνα (και φοιτητές μου).
Με δεδομένο το διαίρει και βασίλευε (βλ. Γιουγκοσλαβία) η Ελλάδα πρέπει ναι διαιρεθεί γιατί αποτελεί ένα πιθανό αυριανό αντίπαλο όλων, αν αποκτήσει κάποτε κατάλληλους πολιτικούς.
Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις: Ο κανόνας στην ζωή είναι ότι όταν δεν είμαστε σε ισχυρή θέση δεν διαπραγματευόμαστε. Ασφαλώς πρέπει να παριστάνουμε ότι διαπραγματευόμαστε.
Δυστυχώς για διάφορους λόγους οι Έλληνες πολιτικοί είναι έτοιμοι για υποχωρήσεις. Κυρίως επειδή ενδιαφέρονται μόνο για την θέση τους, συνήθως για τις επόμενες ημέρες. Φαίνεται εμείς οι Έλληνες είμαστε πολύ "πολιτισμένοι" και δεχόμαστε "συμβιβασμούς" (ατιμωτικές υποχωρήσεις). 
Παρ’ όλα αυτά είμαι αισιόδοξος ότι, φυσικά με τεράστιο κόστος, θα επιζήσουμε, ελπίζω όχι διαιρεμένοι σε κρατίδια.
Όποιοι δεν τα αντιλαμβάνονται αυτά είναι τελείως ακατάλληλοι και επικίνδυνοι για την Ελλάδα, ειδικά αν έχουν θέσεις που λαμβάνουν αποφάσεις.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΟΡΥΚΤΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ, ΕΛΛΑΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΑΓΓΛΙΑ, ΕΚΤΑΣΗ, ΑΟΖ, ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ, ΝΑΥΤΙΛΙΑ, ΗΠΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΚΙΝΑ, ΙΝΔΙΑ, ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ, ΣΚΟΠΙΑ, ΣΚΟΠΙΑΝΟ, ΠΓΔΜ, FYROM


Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ