400 θραύσματα παπύρων εξ Αιγύπτου, κυρίως στην ελληνική γλώσσα! Στο Πανεπιστημίο της Γένοβας!


400 θραύσματα παπύρων
εξ Αιγύπτου,
κυρίως στην ελληνική γλώσσα!

Στο Πανεπιστημίο της Γένοβας!



Η συλλογή του Παπύρων του Πανεπιστημίου της Γένοβας (PUG) αποτελείται από σχεδόν 400 θραύσματα αιγυπτιακής προέλευσης, κυρίως στην ελληνική!
Ο αρχικός πυρήνας της συλλογής είναι αυτός που σήμερα διατηρείται στο Τμήμα Αρχαιοτήτων, Φιλοσοφίας και Ιστορίας (D.A.FI.ST.). Αποτελείται από περισσότερα από 200 τεμάχια, τα οποία αγόρασε ο Augusto Traversa την δεκαετία του 1950 στην «αγορά»! Περιλαμβάνει πολύ διαφορετικά κείμενα σε χρονολόγηση και περιεχόμενο, και επίσης μια μικρή ομάδα θραυσμάτων στα κοπτικά.
Μια δεύτερη ομάδα παπύρων φυλάσσεται στο Τμήμα Δικαίου (D.D.G.). Ιδρύθηκε την δεκαετία του 1970 και την δεκαετία του 1980 με νέες «αγορές», που έκανε αρκετές φορές ο Mario Amelotti. Περιλαμβάνει παπύρους στα ελληνικά, κυρίως από την μακεδονική-πτολεμαϊκή εποχή.

ΔΕΙΤΕ τα ΕΔΩ.

Ο κατάλογος ΕΔΩ.

Το ίδιο το Πανεπιστήμιο ομολογεί ότι πρόκειται για «αγορές» σημαντικότατων αρχαίων αντικειμένων, άρα μια παράνομη πράξη…

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΠΑΠΥΡΟΣ, ΠΑΠΥΡΟΙ, ΓΕΝΟΒΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΕΝΟΒΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΚΟΠΤΕΣ, ΚΟΠΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ, ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑ

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ