Δυο νεαρά αγόρια, θαμμένα πριν 34.000 χρόνια στην Ρωσία, με 300 δόντια αλεπούς, 10.000 χάντρες και όπλα από οστά μαμούθ!


Δυο νεαρά αγόρια,
θαμμένα πριν 34.000 χρόνια
στην Ρωσία,
με 300 δόντια αλεπούς,
10.000 χάντρες
και όπλα από οστά μαμούθ!Πριν 34.000 χρόνια πριν, μια ομάδα κυνηγών-τροφοσυλλεκτών έθαψε τελετουργικά δύο νεαρά αγόρια σε περίτεχνους τάφους, σύμφωνα με νέα μελέτη.
Ένα 10χρονο αγόρι είχε αδύναμες μασχάλες, ώχρα στο επάνω μέρος των οστών ισχίου του (γνωστή ως ηλία < ήλιος), και ένα 12χρονο, που πιθανόν είχε πρόβλημα να τρώει, καθώς τα δόντια του δεν είχαν φθορά! Εν τούτοις, στολίστηκαν με πλούτη: Περισσότερες από 10.000 χάντρες από ελεφαντόδοντο μαμούθ, περισσότερα από 20 βραχιόλια, περίπου 300 διάτρητα δόντια αλεπούς και 16 αιχμές δοράτων από μαμούθ! Οι χάντρες ήταν ραμμένες επάνω στα ρούχα τους, τα οποία από έχουν αποσυντεθεί.
Αυτά τα θαμμένα αγόρια βρέθηκαν στην περιοχή Sunghir της Ρωσίας. Αυτό υποδηλώνει ότι οι άνθρωποι της Παλαιολιθικής εποχής είχνα πολύπλοκες κοινωνικές συμπεριφορές και αντιμετώπιζαν διαφορετικά κάθε άτομο, πιθανότατα τόσο στον θάνατο, όσο και στην ζωή!
Όπως και οι άλλες ταφές από την Παλαιολιθική Εποχή, τα σώματα των νεκρών του Sunghir καλύπτονται με κόκκινη ώχρα.


Τις ταφές μελέτησε ομάδα με επί κεφαλής τον Erik Trinkaus, καθηγητής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον στο St. Louis.
Ο αρχαιολογικός χώρος του Sunghir ευρίσκεται στα βορειοανατολικά προάστια του Βλαντιμίρ της Ρωσίας. Η περιοχή ανασκάφηκε μεταξύ 1957 και 1977.

ΠΗΓΗ: Live Science.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΡΩΣΙΑ, ΤΑΦΗ, ΤΑΦΟΣ, ΘΑΝΑΤΟΣ, ΤΑΦΙΚΑ ΕΘΙΜΑ, ΧΑΝΤΡΑ, ΧΑΝΤΡΕΣ, ΑΛΕΠΟΥ, ΜΑΜΟΥΘ, ΜΑΜΜΟΥΘ, ΩΧΡΑ, ΗΛΙΑ, ΗΛΙΟΣ, ΣΟΥΝΓΚΙΡ, ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ, ΒΛΑΔΙΜΗΡ

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ