Επιχορήγηση στην πόλη του Tarpon Springs στις ΗΠΑ για ένα ντοκυμανταίρ για την ελληνική της κοινότητα


Επιχορήγηση στην πόλη
του Tarpon Springs
στις ΗΠΑ
για ένα ντοκυμανταίρ
για την ελληνική της κοινότητα


Το National Endowment for the Arts ενέκρινε επιχορήγηση ύψους 20.000 δολαρίων στην ιδρυθείσα από Έλληνες σφουγγαράδες πόλη Tarpon Springs στην Φλώριδα για ένα ντοκυμανταίρ σχετικό με την Ελληνική Κοινότητα του Τάρπον Σπρινγκς.
Η ταινία ντοκιμαντέρ θα παρουσιάσει τις παραδόσεις της ελληνικής κοινότητος, την μουσική, τον χορό, των τροφίμων, των σφουγγαριών, των θρησκευτικών εθίμων, του γάμου και των κηδειών. Επί προσθέτως, εργαστήρια για την ελληνική μουσική, εορτασμοί με μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις και δύο συναυλίες σπάνια ελληνική μουσική, θα ενισχύσουν τις προβολές του ντοκυμανταίρ και θα εκπαιδεύσουν το κοινό για τον λαϊκό πολιτισμό της ελληνικής κοινότητος.
«Η πόλη του Tarpon Springs είναι γνωστή κυρίως για τα σφουγγάρια και τον εορτασμό των Φώτων/Θεοφανείων της, αλλά το εύρος της πλούσιας παραδοσιακής κουλτούρας της κοινότητος δεν έχει καταγραφεί από ντοκυμαντερίστες», δήλωσε η διευθύντρια του έργου Τίνα Μπουκουβάλα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την πόλη ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: Ταρπον Σπρινγκς, Φλωριδα, Φλοριντα, ΗΠΑ. σφουγγαρια, σφουγγαραδες, Φωτα, Θεοφανεια, Μπουκουβαλα, Δωδεκανησα



Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ