Το Παλλημνιακό Σχολικό Ταμείο ζητεί την βοήθεια της Πολιτείας - Από την ακριτική Λήμνο επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, κ.ά.



Στις 2.5.2018 έλαβα την εξής ενημέρωση:

"Αγαπητοί φίλοι, Θεματοφύλακες της Παλλημνιακής Μητρόπολης, της Λήμνου και του Αιγαίου,

Με χαρά σας ανακοινώνω ότι η έκκληση, που υπογράψαμε όλοι μαζί και απευθύναμε προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, είχε θετικά αποτελέσματα.
Μετά από ευρεία σύσκεψη, που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία δυο υπουργών, συνεργατών του πρωθυπουργού, του βουλευτή κου Πάλλη και υπηρεσιακών παραγόντων πέντε υπουργείων, στην οποία προσκληθήκαμε, εγώ ως πρόεδρος της Επιτροπής του Παλλημνιακού και οι νομικοί μας σύμβουλοι, τέθηκε το περίγραμμα του σχεδίου νόμου, το οποίο ελπίζουμε, αφού το επεξεργαστούμε, να κατατεθεί προς ψήφιση σύντομα στη Βουλή. Στη σύνταξη του περιγράμματος και του ίδιου του σχεδίου νόμου, καθοριστική συμβολή είχε ο άμισθος τεχνικός μας σύμβουλος και πρώην Δήμαρχος Λήμνου κος Αντώνης Χατζηδιαμαντής. Επίσης σπουδαία συμβολή στην όλη προσπάθεια είχε ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού, συμπατριώτης και φίλος μας κος Γιώργος Πιαντές.
Την Πέμπτη 3 του Μάη το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Παλλημνιακή Μητρόπολη, για να κάνει δηλώσεις για το θέμα και να επισφραγίσει με την παρουσία του και την παρουσία κλιμακίου υπουργών, την όλη διαδικασία Αναγέννησης του Παλλημνιακού ως ΝΠΔΔ και του Αγροκτήματός του.
Δεν έχω παρά να σας εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες, για την αμέριστη υποστήριξη των στόχων της Παλλημνιακής Επιτροπής και την επίτευξη της επιτυχίας αυτής, που είχε σαν αποτέλεσμα το ενδιαφέρον της πολιτείας και του ίδιου του Πρωθυπουργού, ώστε να δρομολογηθούν λύσεις στα προβλήματα του Ταμείου και του Αγροκτήματος.

Συγχαρητήρια σε όλους σας.

Μακάρι να είσαστε παρούσες και παρόντες στην ιστορική αυτή επίσκεψη, που για πρώτη φορά πραγματοποιείται, στα χρονικά της Παλλημνιακής Μητρόπολης.

Με βαθειά εκτίμηση
Χρίστος Κακαρνιάς, πρόεδρος του Παλλημνιακού Ταμείου".


ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΛΗΜΝΟΣ, ΑΙΓΑΙΟ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΤΣΙΠΡΑΣ, Παλλημνιακο Σχολικο Ταμειο, Κωνσταντινος Παλαιολογος, 1912, 1913, Αρχαιολογικο Μουσειο, Μυρινα, Γεωργικη Σχολη Λημνου, 1922, Νοσοκομειο Λημνου, Καστρου Μυρινας, Πανεπιστημιο Αιγαιου, Ηλιου, Κουντουριωτης, Βενιζελος, Παπανδρεου,, Πολιοχνη, 1994, Μερκουρη, UNESCO, Διακηρυξη της Πολιοχνης, δημοκρατια, Τσιπρας, Χατζηδιαμαντης, Πιαντες, Παλλης, Κακαρνιας
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ