Τειρεσίας: Ανασκόπηση και βιβλιογραφία των Βοιωτικών Σπουδών


Τειρεσίας:
Ανασκόπηση και βιβλιογραφία
των Βοιωτικών Σπουδών

Teiresias:
A Review and Bibliography
of Boiotian Studies



Ο "Τειρεσίας" / Teiresias είναι μια ανασκόπηση και συνεχιζόμενη βιβλιογραφία των βοιωτικών μελετών. Δημοσιεύεται δύο φορές τον χρόνο.
Ο πυρήνας του περιοδικού είναι η βιβλιογραφία του, αλλά δημοσιεύει επίσης αρχαιολογικές εκθέσεις, ακαδημαϊκές ανακοινώσεις και εργασίες σε εξέλιξη.
Από το 2000, το περιοδικό έχει αναφέρει τις εργασίες του Έργου Έρευνας των Αρχαίων Πόλεων της Βοιωτίας / Ancient Cities of Boeotia Survey Project, τις εκθέσεις του Αρχαιολογικού Έργου Ανατολικής Βοιωτίας / Eastern Boeotia Archaeological Project (EBAP), καθώς και της Αρχαιολογικής Αναγνώρισης των Ανεξερεύνητων Ερειπίων / Archaeological Reconnaissance of Uninvestigated Remains of Agriculture (AROURA).
Από το 1976 έως το 1986 δημοσιεύθηκε ένα επιγραφικό προσάρτημα (Epigraphica) από τον αείμνηστο Paul Roesch. Το επιγραφικό προσάρτημα ξεκίνησε ξανά το 2016.
Το περιοδικό διατηρεί επίσης μια σειρά συμπληρωμάτων. Από το 2016, αυτά εμφανίζονται ως Teiresias Supplements Online (TSO), που εκδόθηκαν από τους Hans Beck και Fabienne Marchand.
Το περιοδικό εμφανίσθηκε το 1971 από το Πανεπιστήμιο McGill στο Μόντρεαλ, και δημοσιεύεται σταθερά έκτοτε. Από το 1971 έως το 1979 υπό την κοινή επιμέλεια των Albert Schachter και John Fossey. Ο Albert Schachter είναι ο μοναδικός συντάκτης από το 1980. Από το 2016 ο Teiresias εκδίδεται από τον Fabienne Marchand.
Το Teiresias εκδιδόταν σε έντυπη μορφή μέχρι το 1990.
Από το 1991 είναι μια διαδικτυακή έκδοση που διανέμεται δωρεάν.

Για ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ, ΕΔΩ.

ISSN 1206-5730.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΒΟΙΩΤΙΑ, ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ, ΕΠΙΓΡΑΦΗ, ΜΟΝΤΡΕΑΛ, ΚΑΝΑΔΑΣ, ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ