ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ


ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ
ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ1ον. ΟΤΙ ΖΕΙ, ΔΗΛ. ΕΧΕΙ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΚΤΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΠΑΝΤΑ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ''φ'' δηλ. στο 1,617.
2ον. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΝΤΑΝΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ΜΑΣ ΔΟΜΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΡΙΘΜΟ.
3ον. ΚΑΘΕ ΦΑΣΗ, ΔΗΛ. ΚΑΘΕ ΝΥΧΤΑ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΣΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΙ ''φ'' ΟΤΑΝ ΓΕΜΙΖΕΙ.
4ον. ΟΤΑΝ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΣΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΙΑ ''φ''.

ΕΤΣΙ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟ ΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΥΤΟΙ, ΤΟ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΑΝ ΠΑΝΤΟΥ, ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΑΛΙΓΓΑΡΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΑΙΑΝΔΡΟ.
ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΙΣ ΔΥΟ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΕΙΣ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ, ΦΟΡΕΣΙΩΝ, ΑΣΠΙΔΩΝ, ΖΩΓΡΑΦΙΩΝ, ΚΑΡΑΒΙΩΝ, ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ κτλ, κτλ.


5ον. ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΠΩΣ Ο,ΤΙ ΑΨΥΧΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΜΙΚΡΟΣ ΘΕΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΖΩΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΜΕΙΤΑΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΑΡΙΘΜΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΟΜΟΙΑΖΕΙ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΥΣΗ, ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟΥΣ ΓΑΛΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΛΑ ΔΟΜΟΥΝΤΑΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΛ. Φ ΤΕΤΡ, Φ ΤΡΙΤΗΣ κτλ.
ΓΙ’ ΑΥΤΟ Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΤΙΓΡΑΨΙΜΟΙ, ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΑΡΙΘΜΟ.
ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΟΜΗ ΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΤΕΧΝΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΟΣΜΟ ΕΙΧΑΝ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΣΠΕΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΜΑΙΑΝΔΡΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΩΝ ΟΡΑΤΩΝ ΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ ΜΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΤΗ ''ΘΕΪΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ'' ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗ ΓΗ. ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΟΝΤΑΙ ΜΕ ΓΙΝΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ''φ''.
ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΠΩΣ ΟΙ ΤΡΟΧΙΕΣ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟ ΟΝ, ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΜΒΑΔΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΟ ΚΑΘ’ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΕΠΙ Φ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ.
ΟΜΟΙΩΣ Η ΑΚΤΙΝΑ ΤΡΟΧΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΓΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ ΕΠΙ ''Φ''.
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΖΩΝΤΑΝΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΑΣ.
ΑΡΑ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΣΤΡΟΝΟΜΟΙ ΜΑΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΓΝΩΡΙΖΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΟΥΣ.
 ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΣΟΚ ΠΟΥ ΕΠΑΘΑΝ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΠΟΥ ΜΕΛΕΤΟΥΝ ΟΣΑ ΓΝΩΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΡΧΑΙΑ ΘΕΑΤΡΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ  ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΛΕΚΑΝΗ ΟΤΑΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΠΩΣ Η ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΤΟΥ ''Φ'' ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΤΡΗΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΩΝ ΓΩΝΙΩΝ ΤΟΥΣ. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟ ΔΕΙΓΜΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ Η ΓΩΝΙΑ ΚΛΙΣΕΩΣ ΤΩΝ ΡΥΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΕΧΕΙ ΕΦΑΠΤΟΜΕΝΗ ΤΗΣ ΤΟ ''Φ''.
ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΧΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ;
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΚΡΥΒΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ.
ΒΕΒΑΙΩΣ Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ ΕΝ ΤΗ ΓΕΝΝΕΣΕΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 28 ΠΕΡΙΠΟΥ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΝΥΧΤΕΣ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΜΑΙΑΝΔΡΟΥ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΚΑΘΩΣ ΕΜΕΙΣ ΚΑΘΕ 28 ΠΕΡΙΠΟΥ ΗΜΕΡΕΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΕΠΙ ΚΑΙ ΔΙΑ ''Φ''.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ, ΧΡΥΣΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ, Φ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΘΕΑΤΡΟ, ΣΥΜΠΑΝ, ΠΑΡΘΕΝΩΝ, ΣΑΛΙΓΚΑΡΟΣ, ΣΑΛΙΓΚΑΡΙ

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ