"Έφυγε" αιφνιδίως ο αρχαιολόγος Enzo Lippolis - Συμμετείχε στις ανασκαφές στην Γόρτυνα της Κρήτης

"Έφυγε" αιφνιδίως ο αρχαιολόγος Enzo Lippolis

Συμμετείχε στις ανασκαφές
στην Γόρτυνα της Κρήτης

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τον αιφνίδιο θάνατο του Enzo Lippolis, το Σάββατο 04.03.2018. Υπήρξε τακτικός καθηγητής Κλασσικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο La Sapienza της Ρώμης από το 2001 και από το 2012 διευθυντής του Τμήματος Επιστημών της Αρχαιότητας στο ίδιο Πανεπιστήμιο.  Στην Ιταλική Αρχαιολογική Υπηρεσία υπηρέτησε από το 1986 έως το 2000. Η στενή του σχέση με την Ελλάδα ξεκίνησε το 1987, όταν φοίτησε ως υπότροφος στην Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή της Αθήνας και συνεχίστηκε με τη συμμετοχή του στην ανασκαφή της Σχολής στην Γόρτυνα της Κρήτης.
Εκτός από το σημαντικό ανασκαφικό και διοικητικό του έργο, ξεχώρισε ως πανεπιστημιακός δάσκαλος και ως ερευνητής με ποικίλες δημοσιεύσεις, ο αριθμός των οποίων ξεπερνά τις 200. Ο θάνατός του ήρθε λίγες μόνον ημέρες μετά την κατάταξη του Τμήματος Επιστημών της Αρχαιότητας του Πανεπιστημίου La Sapienzα στην πρώτη διεθνώς θέση στον τομέα των Κλασσικών Σπουδών, γεγονός στο οποίο συνέβαλε ουσιαστικά ο ίδιος ως διευθυντής του Τμήματος.
Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του και συνάδελφο Isabella Βaldini, στις κόρες του, στους οικείους και φίλους του, καθώς και στους συναδέλφους του.


ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΙΤΑΛΟΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ, ΛΙΠΠΟΛΙΣ, ΛΙΠΟΛΙΣ, ΓΟΡΤΥΣ, ΣΑΠΙΕΝΤΖΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΓΟΡΤΥΝΑ, ΚΡΗΤΗ, 2018


Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ