Κατασκευάζεται 6ΘΕΣΙΟ Γυμνάσιο – Λύκειο στο ΑΓΚΙΣΤΡΙ - Θα μπει τέλος στην καθημερινή μετακίνηση των μαθητών του Λυκείου στην Αίγινα!


 Κατασκευάζεται 6ΘΕΣΙΟ
Γυμνάσιο – Λύκειο
στο... ΑΓΚΙΣΤΡΙ!

Θα μπει τέλος στην καθημερινή μετακίνηση 
των μαθητών του Λυκείου
στην... Αίγινα!


Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε χτες, κατά τη 12η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η σύναψη της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αγκιστρίου για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «6ΘΕΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ», που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος. Ο συνολικός  προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε  2.950.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου  ΦΠΑ) και χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.
Σκοπός του έργου είναι η κατασκευή 6θέσιου Γυμνασίου – Λυκείου, δυναμικότητας μέχρι 180 συνολικά μαθητών στον οικισμό Σκάλας Αγκιστρίου. Συγκεκριμένα, θα κατασκευαστούν 6 αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια Πληροφορικής, Τεχνολογίας και Φ/Χημείας, γραφεία, βοηθητικοί χώροι & χώροι υγιεινής, ενώ στην ζώνη κοινωνικών – πολιτιστικών χώρων θα κατασκευαστεί μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 180 θέσεων με κυλικείο και βιβλιοθήκη, ώστε να καλύπτει και ανάγκες πολιτιστικών – κοινωνικών εκδηλώσεων του Δήμου ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.  Σε όλες τις κτιριακές ενότητες και τον περιβάλλοντα χώρο έχει ληφθεί υπόψη η απρόσκοπτη κίνηση των ΑΜΕΑ.  
Με το προτεινόμενο έργο επιλύεται το πρόβλημα στέγασης των μαθητών του Γυμνασίου που σήμερα γίνεται σε παλαιό μικρό κτήριο και σε προκάτ αίθουσες και παράλληλα αποφεύγεται η καθημερινή μετακίνηση των μαθητών του Λυκείου στο κοντινό νησί της Αίγινας. Έτσι αναμένουμε ανάσχεση της ερήμωσης των νησιών μας, βελτίωση της ποιότητας ζωής, αναβάθμιση της περιοχής, εξοικονόμηση χρόνου μετακινήσεων και ωφέλεια για το σύνολο των περίπου 1.100 κατοίκων του νησιού.

ΠΗΓΗ: ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΗΣΩΝ, 30.3.2018.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΑΓΚΙΣΤΡΙ, ΑΙΓΙΝΑ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΣΧΟΛΕΙΟ, ΓΥΜΝΑΣΙΟ, ΛΥΚΕΙΟ, ΧΑΤΣΗΠΕΡΟΣ, ΣΚΑΛΑ ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ, ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣ


Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ