Κατάπτυστη και εθνομηδενιστική η ανακοίνωση Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την εφετινή επέτειο της εθνεγερσίας του 1821


Κατάπτυστη και εθνομηδενιστική
η ανακοίνωση Τύπου
της ΚΕ του ΚΚΕ
για την εφετινή επέτειο
της εθνεγερσίας του 1821

Του Ηλία Σταμπολιάδη
δρ. Μηχανικός Μεταλλείων, π. Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης

Μετά λύπης μου διάβασα την κατάπτυστη, εθνομηδενιστική ανακοίνωση Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την φετινή επέτειο της εθνεγερσίας του 1821, όπου όπως το συνηθίζουν  μειώνουν την έννοια του έθνους και προσπαθούν να δώσουν ταξικό χαρακτήρα στις θυσίες του λαού μας για ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Αυτοί οι άνθρωποι αγνοούν την ίδια την φύση της δημιουργίας που όρισε το ανθρώπινο είδος κατά έθνη με διαφορετικές γλώσσες. Τα έθνη αυτά καλούνται να ζήσουν στο χώρο τους, που τον προστατεύουν από άλλους διεκδικητές και να προοδεύσουν με την συνεργασία όλων των μελών τους που το καθένα είναι προικισμένο με διαφορετικά ταλέντα.
 Η κοσμοθεωρία των εθνών και ο βαθμός καλλιέργειας τους καθορίζουν το επίπεδο του πολιτισμού τους που διακρίνεται από τον βαθμό της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της αλήθειας στις σχέσεις μεταξύ των μελών τους αλλά και με τα άλλα έθνη. Οι σχέσεις των κοινωνικών στρωμάτων  μέσα στο ίδιο το έθνος πρέπει να ρυθμίζονται με βάση τις ανωτέρω αρχές ώστε να το κρατούν σε συνοχή και να συμβάλουν στην ευημερία του.
Στον αιώνιο αγώνα του έθνους μας για επιβίωση έναντι των διαφόρων μας εχθρών οι αξίες αυτές μας παρείχαν την δύναμη και την συνοχή να αντισταθούμε. Δυστυχώς οι εκπρόσωποι διαφόρων κοινωνικών στρωμάτων στο έθνος μας, αντί να επιζητούν την εφαρμογή των αξιών  που εξασφαλίζουν την ευημερία και την πρόοδο του λαού διχάζουν το έθνος μη αναγνωρίζοντας την ίδια του την ύπαρξη χάριν τάχατε μίας άλλης διαφοροποίησης του ανθρώπινου είδους σε καπιταλιστές και εκμεταλλευόμενους λαούς χωρίς πατρίδα και θρησκεία.
Η αρνησιπατρία  τους καθιστά το έθνος μας αδύναμο στους ξένου επιβουλείς, άλλοι των οποίων σήμερα καπηλεύονται την ιστορία μας με σκοπό να διεκδικήσουν αργότερα και μέρος των εδαφών μας, ενώ  άλλοι ισχυρότεροι μας απειλούν ευθέως φιλοδοξούντες να μεγαλώσουν το δικό τους έθνος  καταλαμβάνοντας τον χερσαίο και θαλάσσιο χώρο μας με όλους του φυσικούς και ενεργειακούς του πόρους.
Ντροπή στο ΚΚΕ και όλους τους εθνομηδενιστές ομοϊδεάτες του. Ας πάρουν  παράδειγμα την κατάντια στην οποία βρέθηκαν πολλοί λαοί που έζησαν υπό το φασιστικό καθεστώς που επικαλούνται. Η αδικία υπάρχει στον κόσμο αλλά δεν θα λυθεί με τον εθνομηδενισμό που προτείνουν, ταυτιζόμενοι κατά παράδοξο τρόπο με τις επιδιώξεις την Νέας Τάξης Πραγμάτων, που κατά τα άλλα υποτίθεται ότι αντιμάχονται.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΚΚΕ, 1821, ΣΤΑΜΠΟΛΙΑΔΗΣ, Νεα Ταξη Πραγματων

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ