2.000 χρόνων ποτό-λικέρ βρέθηκε σε αρχαίο τάφο στην Κίνα! Ένα σπαθί με 8εδρα και ένα κέλυφος χελώνας για μαντεία! - βίντεο

2.000 χρόνων ποτό-λικέρ βρέθηκε σε αρχαίο τάφο στην Κίνα

Ένα σπαθί με 8εδρα
και ένα κέλυφος χελώνας για μαντεία!


Οι αρχαιολόγοι απεκάλυψαν έναν χάλκινο βραστήρα, που περιέχει ποτό (liquor) από τον τάφο της Δυναστείας Qin, που χρονολογείται περισσότερα από 2.000 χρόνια πριν, στην επαρχία Shaanxi της δυτικής Κίνας.
Ο βραστήρας είναι ένα αγγείο για τις θυσίες. Ήταν μεταξύ των 260 αντικειμένων που ανακαλύφθηκαν από ένα νεκροταφείο κοινών τάφων από την δυναστεία Qin (221-207 π.Χ.). Τα περισσότερα από τα λείψανα ήταν για λατρευτικές τελετουργίες.
Ο Xu Weihong, ερευνητής στο τοπικό επαρχιακό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο, εδήλωσε ότι περίπου 300 ml υγρού ποτού ευρέθησαν στον βραστήρα, ο οποίος ήταν σφραγισμένος με φυσικές ίνες.
Το υγρό είναι διαφανές, γαλακτώδες, και λευκό. Οι ερευνητές πίστευαν ότι έγινε με ζύμωση, καθώς αποτελείται από ουσίες γλουταμινικού οξέος. Αλλά απαιτείται περαιτέρω μελέτη για την καλύτερη κατανόηση της τεχνολογίας οινοπνευματοποιίας στο Xianyang, την αρχαία πρωτεύουσα της Δυναστείας Qin.
Ανακαλύφθηκε επίσης στους τάφους και ένα χάλκινο ξίφος μήκους 60 εκατοστών. Το σπαθί έχει οκτάεδρα στην μέση, γεγονός που αυξάνει την αποτελεσματικότητα του όπλου. Υπάρχουν επίσης φθορές στην άκρη του σπαθιού, υποδηλώνοντας ότι χρησιμοποιήθηκε στον πόλεμο.
Ένα άλλο σημαντικό εύρημα είναι ένα κέλυφος χελώνας, μήκους 14 εκατοστών. Υπάρχουν τρύπες στο εσωτερικό του κελύφους, και σημάδια καύσης στην άκρη του. Οι χαρακτήρες υποδηλώνουν ότι χρησιμοποιήθηκε από έναν «μάντη»…
Οι ερευνητές προσπαθούν να δημιουργήσουν μια εικόνα της ζωής στην πρωτεύουσα της πρώτης αυτοκρατορίας της Κίνας με την μελέτη αυτών των λειψάνων.

ΠΗΓΗ: Xinhua, 21.3.2018.

ΔΕΙΤΕ το βίντεο:



ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: βραστηρας, ποτο, λικερ, ταφος, Δυναστεια Qin, Κιν, Shaanxi, Κινα, αγγειο, θυσια, νεκροταφειο, τελετουργια, Xu Weihong, ζυμωση, γλουταμινικο οξυ, οινοπνευματοποιια, Xianyang, χαλκινο ξιφος, οκταεδρα, κελυφος χελωνας, μαντεια, χελώνα
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ