Από την Σαλαμίνα έως το Σούνιο υπάρχουν 200 ιχθυοτροφεία!


Από την Σαλαμίνα έως το Σούνιο υπάρχουν 200 ιχθυοτροφεία!

Το Αιγαίο και Ιόνιο Πέλαγος και τα κατοικήσιμα νησιά ως και τα μη κατοικήσιμα έχουν ερημώσει από σταδιακές στρατηγικές ανευθύνων δυνάμεων, οι οποίες τεχνηέντως επιδοτούν μέσω της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, από δεκαετίας και πλέον, τους ιδιοκτήτες πλοιαρίων (μεγάλα και μικρά  καΐκια, ενώ ταυτοχρόνως, μέσω του υπουργείου Οικονομικών, επιβάλουν μεγάλη φορολογία στα σκάφη αναψυχής, αναγκάζοντας τους ιδιοκτήτες των να τα ακινητοποιούν και να τα πωλούν).
Ο τέως πρόεδρος των αλιέων γρι-γρι, ειδικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας μας, κ. Σπυρίδων Γαβριήλ, ανέφερε στο συμβούλιό μας ότι, όταν ήτο εν ενεργεία, είχε καταθέσει με το συμβούλιό του, προτάσεις πολλαπλάς φοράς στο υπουργείο Ναυτιλίας της Ελλάδος, να ζωντανέψει το Αιγαίο και το Ιόνιο Πέλαγος με την δημιουργία ιχθυοτροφείων στα μη κατοικήσιμα νησιά και ξερονήσια, και δεν έτυχε της προσηκούσης προσοχής του υπουργείου αρμοδίως.
Ο κ. Γαβριήλ ανέφερε στο συμβούλιό μας ότι στον κόλπο της Σαλαμίνος υπάρχουν περίπου εκατό ενυδρεία ως και στην  περιοχή της Σαρωνίδος μέχρι και το Σούνιο άλλα εκατό, τα οποία θα μπορούσε σήμερα το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας να τα μεταφέρει στο Αιγαίο και στο Ιόνιο Πέλαγος.

Νέα Υόρκη,  13,  Απριλίου 2018.

ΠΗΓΗ: U.S. HELLENIC HUNTING, FISHING & SHOOTING ASSOCIATION FOR ENVIRONMENTAL CONSERVATION, 4523 Broadway, 5B, New York, NY 10040-2417 • Tel.: 212-942-9167, mob.: 917-399-0394, e-mail ushhfsaec@yahoo.com, stevenmanners.sjd@gmail.com

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΣΑΛΑΜΙΝΑ, ΣΟΥΝΙΟ, ΣΑΡΩΝΙΔΑ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ, ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ, ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ, ΑΙΓΑΙΟ, ΙΟΝΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ, ΚΑΙΚΙ, ΓΑΒΡΙΗΛ, ΣΑΛΑΜΙΣ, ΣΑΡΩΝΙΣ, ΚΑΙΚΙΑ



Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ