Ελέφαντας 8.000.000 χρόνων ευρέθη στην Βαρδαρία


Ελέφαντας 8.000.000 χρόνων
ευρέθη στην ΒαρδαρίαΠαλαιοντολόγοι από την Βουλγαρία και την Βαρδαρία ευρήκαν απολιθωμένα λείψανα ενός «προϊστορικού» ελέφαντα, που πιστεύεται ότι προηγήθηκε του μαμούθ. Τα οστά του ανακαλύφθηκαν τυχαία από έναν άνθρωπο που εργαζόταν εκεί.
Οι επιστήμονες στο Μουσείο Φυσικών Επιστημών των Σκοπίων και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Σόφιας εδήλωσαν την περασμένη Τρίτη ότι άρχισαν να ανασκάπτουν τον απολιθωμένο σκελετό, που ευρέθη στο Dolni Disan στην κεντρική Βαρδαρία, την περασμένη Παρασκευή.
Εκτίμησαν ότι το ζώο θα ζύγιζε περίπου 10 τόνους και ότι θα ήταν περίπου 50 ετών κατά την στιγμή του θανάτου του, περίπου πριν από 8.000.000 χρόνια κατά την διάρκεια της εποχής του Μειοκαίνου.
Η κ. Biljana Garevska, του Μουσείου Φυσικών Επιστημών Σκοπίων, εδήλωσε ότι το απολίθωμα ήταν ενός από τους προγόνους του ελέφαντα, που περιπλανιόταν στην περιοχή, σε μια εποχή που αυτή ήταν σαν την σημερινή αφρικανική σαβάνα.


ΠΗΓΗ: The Associated Press, 24 Απριλίου 2018.
Φωτο: Boris Grdanoski/AFP.

Τέτοια ευρήματα υπάρχουν πάρα πολλά, και στην Ελλάδα, και δη στην Μακεδονία (νομοί Κοζάνης, Χαλκιδικής, Σερρών, Γρεβενών, κ.α.).

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΕΛΕΦΑΣ, ΜΑΜΟΥΘ, ΣΚΟΠΙΑ, ΒΑΡΔΑΡΙΑ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΣΟΦΙΑ, ΝΤΟΛΝΙ ΝΤΙΣΑΝ, ΓΚΑΡΕΦΣΚΑ, ΑΠΟΛΙΘΩΜΑ, ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ, ΜΑΜΜΟΥΘ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΚΟΖΑΝΗ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ΣΕΡΡΕΣ, ΓΡΕΒΕΝΑ

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ