ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑ


ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑ

Του ΜΟΥΣΙΚΟΥ - ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΧΤΙΚΟΥ

…ΑΛΛΑ ΠΑΡΑ ΠΑΝΤΑ ΤΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΨΩ ΤΗΝ ΕΝΔΟΜΥΧΟΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΙΝ ΜΟΥ, ΟΤΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΘ’ ΗΜΑΣ ΠΑΡΑΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΘΕΩΡΩ ΕΤΙ ΑΛΥΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΣ.
ΤΟ ΗΜΕΤΕΡΟΝ ΕΘΝΟΣ ΑΠΟ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΟΝ ΜΕΤΕΧΕΙΡΗΣΘΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΑΡΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΤΟ ΝΥΝ Δ ΈΝ ΧΡΗΣΕΙ ΥΠΑΡΧΟΝ ΤΟ ΑΤΕΛΕΣΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΝΤΩΝ ΤΟΥΤΩΝ.
ΤΟΙΑΥΤΗ ΔΕ ΠΑΡΑΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΩΣ ΕΧΕΙ, ΦΡΟΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ Ν’ ΑΠΟΚΛΗΘΗ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΡΑΣΗΜΑΝΤΙΚΗ.
ΑΝ Δ’ΕΝ ΤΩ ΜΕΛΛΟΝΤΙ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΗ ΩΣ ΤΟΙΑΥΤΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΛΛΑ ΕΙΣ ΤΟ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΝ ΑΥΤΗΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΩΣΗ ΚΑΙ ΕΤΙ ΠΛΕΙΟΝΑ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΩΣΙ ΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΠΑΝΤΟΤΕ ΥΠ’ ΟΨΙΝ, ΟΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΘΝΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΝ, ΦΩΝΗΤΙΚΗΝ ΤΕ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΚΗΝ, ΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ, ΑΤΙΝΑ Η ΜΕΡΙΣ ΤΩΝ ΛΟΓΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΗΡΞΑΤΟ ΑΠΟ ΤΙΝΟΣ ΠΑΡΑΓΟΥΣΑ ΔΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.
 ΔΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ, ΔΙΑ ΤΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΠΟΛΛΑΣ ΑΛΛΑΣ ΜΟΥΣΙΚΑΣ ΤΟΥ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΕΘΝΙΚΟΥ ΒΙΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣ ΠΡΟΣ ΑΣ Η ΝΥΝ ΠΑΡΑΣΗΜΑΝΤΙΚΗ.
 ΩΣ ΕΧΕΙ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΤΕΧΝΙΚΩΣ Ν’ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗ.
ΚΑΤ’ ΕΜΗΝ Δ’ ΑΤΟΜΙΚΗΝ ΟΛΩΣ ΓΝΩΜΗΝ, ΑΝ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡ’ΗΜΙΝ ΤΕΛΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΣΗΜΑΝΤΙΚΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΩΣ ΤΟΙΑΥΤΗ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ Η ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΗΜΑΝΤΙΚΗ, ΕΝ Η ΕΓΡΑΦΗΣΑΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΑΤΑ, ΤΑ ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΣΤΑΤΑ, ΤΑ ΛΕΠΤΟΦΥΕΣΤΑΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΑΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΗΤΙΣ ΕΠΕΒΛΗΘΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΣ ΕΤΙ ΛΑΟΙΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΟΣ ΜΗΔ΄ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΩΝ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΩΝ.
ΔΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΦΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΗΜΩΝ ΓΛΩΣΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΘΑ ΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ, ΝΑ ΜΗ ΠΡΑΞΩΜΕΝ ΤΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΝ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΑΦ΄ ΟΥ ΚΑΛΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΜΕΝ, ΟΤΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑ ΕΚ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥ ΚΑΙ ΑΧΩΡΙΣΤΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΒΑΙΝΟΥΣΑΙ, ΟΜΟΥ ΠΙΠΤΟΥΣΙ, ΚΑΙ ΟΜΟΥ ΑΝΙΣΤΑΝΤΑΙ;

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΜΟΥΣΙΚΗ, ΠΑΡΑΣΗΜΑΝΤΙΚΗ, ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ, ΠΑΧΤΙΚΟΣ

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ