Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ του Φερνάντο Πεσσόα στο θέατρο


Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ
του Φερνάντο Πεσσόα
στο θέατρο


Ο Ναυτικός είναι το μόνο ολοκληρωμένο θεατρικό έργο του Πεσσόα από τα έξι που έγραψε («Φάουστ», «Διάλογος στον κήπο των Ανακτόρων», «Σαλώμη», «Ο Θάνατος του Πρίγκηπα», «Ο Σακιαμούνι»).
Γράφτηκε μέσα σε μία νύχτα από τις 11 μέχρι τις 12 Οκτωβρίου 1913, και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα έργα του συμβολισμού στην Ευρώπη. Ο ίδιος το χαρακτηρίζει στατικό δράμα σε πεζό λόγο,που ποτέ δεν ανέβηκε όσο ζούσε, και αντανακλά τη θεωρία του Πεσσόα για το ''θέατρο ψυχών''.
Στο έργο αυτό τα κυρίαρχα θέματα είναι δύο. Πρώτον, το θέμα του ονείρου, όπως το εκφράζει ο Πεσσόα μέσω του ετερώνυμου του Σοάρες στο "Βιβλίο της Ανησυχίας". Δεύτερον, το θέμα του φόβου της Αλήθειας, θέμα πάντα παρόν στο έργο των άλλων ετερώνυμων του, όπως του Σερτς και του Κάμπος.
Ο Ναυτικος είναι ένας διάλογος μεταξύ τριών νεαρών κοριτσιών που ξαγρυπνούν γύρω από τη σωρό μιας άλλης νεαρής κοπέλας, και με το φόβο του χωρισμού τους το πρωί, με το φως της αυγής, αποφασίζουν να μιλήσουν και να διηγηθούν τα όνειρά τους προκειμένου να πιστέψουν ότι είναι πραγματικότητα.


Το έργο ανεβαίνει στο θέατρο σε μετάφραση: Γιάννη Σουλιώτη (εκδόσεις ΣΟΚΟΛΗ-ΚΟΥΛΕΔΑΚΗ).
Σκηνοθεσία: Ηλίας Κουντής.
Μουσική Επιμέλεια: Κίμων Μαραγκουδάκης.

Παίζουν: Μαρία Εξαρχάκου, Εβίνα Λεχουρίτη, Χριστίνα Ελευθεριάδου
Πρεμιέρα: Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018.
Παραστάσεις: 9,16,23,30 Μαΐου 2018 & 6,7,13,14 Ιουνίου 2018.
Ώρα έναρξης: 21.15

Διάρκεια: 60 λεπτά.
Εισιτήρια:
€12  Κανονικό
€10  Φοιτητικό
€ 8 Ανέργων, ΑΜΕΑ.
Skrow Theater, Αρχελάου 5, Παγκράτι, ΤΚ 11635, Αθήνα, τηλέφωνο: 210 7235 842.

ΔΕΙΤΕ το τρέιλερ ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΝΑΥΤΙΚΟΣ, Πεσσοα, Φαουστ, Διαλογος στον κηπο των Ανακτορων, Πεσοα, Σαλωμη, Θανατος του Πριγκηπα, Σακιαμουνι, 1913, ναυτης, ναυτικο, συμβολισμος, στατικο δραμα, πεζος λογος, θεατρο ψυχων, ονειρο, Σοαρες, Βιβλιο της Ανησυχιας, Αληθεια, Σερτς, Κάμπος, Ναυτικος, Σουλιωτης, Κουντης, Εξαρχακου, Λεχουριτη, Ελευθεριαδου
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ