2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραμυθιού και Αφήγησης και 8ος Μαραθώνιος Παραμυθιού στην Χαλκηδόνα


2ο Διεθνές Φεστιβάλ
Παραμυθιού και Αφήγησης
και
8ος Μαραθώνιος Παραμυθιού
στην Χαλκηδόνα


Αφηγητές παραμυθιών, παραμυθάδες, συγγραφείς παραμυθιών και διηγημάτων, καλλιτέχνες, θεατρικές ομάδες, εκπαιδευτικοί, μουσικοί, αλλά και απλός κόσμος από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα συγκεντρωθούν και εφέτος στην Χαλκηδόνα, για να μεταφέρουν ιστορίες από διάφορους πολιτισμούς και παραδόσεις.
Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραμυθιού και Αφήγησης ξεκινά από τις 31 Μαΐου και λήγει στις 3 Ιουνίου 2018 και ο 8ος Μαραθώνιος Παραμυθιού γίνεται στις 1-3 Ιουνίου 2018, στήνοντας ένα «παραμυθένιο» σκηνικό στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλκηδόνος, με οικοδεσπότες τους αγαπημένους ήρωες των παραμυθιών.
Ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών και των αφηγήσεων ξεκινά με λέξεις, εικόνες, μουσικές. Μαζί θα ταξιδεύσουμε στον χρόνο σε τόπους αλλοτινούς, ίσως και μελλοντικούς, εκεί που λογικό και παράλογο, δεν αντιτίθενται αλλά συνυπάρχουν αρμονικά για να συνθέσουν μνήμες ξεχασμένες, που κόντρα στην καθημερινότητα διεκδικούν την έκφρασή τους ως αναπόσπαστα κομμάτια της ανθρώπινης ψυχής.
Ο Μαραθώνιος Παραμυθιού και το Διεθνές Φεστιβάλ Παραμυθιού και Αφήγησης 8 χρόνια συνεχόμενα αναδεικνύουν και τονίζουν την διαχρονικότητα της λαϊκής προφορικής παραδόσεως και αποτελούν έναν χώρο συναντήσεως πολιτισμών και διαπολιτισμικής ανταλλαγής, μέσα από την συνεργασία διαφορετικών ειδών τέχνης, που συνομιλούν και εκφράζονται με θεματικό άξονα το παραμύθι και την αφήγηση.
Παράλληλα, θα παρουσιαστεί ένα πλούσιο 4ήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων για παιδιά, αλλά και μεγάλους που περιλαμβάνει αφηγήσεις-παρουσιάσεις παραμυθιών με θεατρικό τρόπο και την βοήθεια μουσικών οργάνων, θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών, ζωγραφική, μουσικές συναυλίες εμπνευσμένες από τον χώρο των παραμυθιών, κουκλοθέατρο, δημιουργικά εργαστήρια και πολλές άλλες εκπλήξεις για παιδιά αλλά και για μεγάλους.
Στον 8ο Μαραθώνιο Παραμυθιού ταξιδεύουμε στην χώρα των παραμυθιών για να βρούμε ποιο το ψέμα και ποια η αλήθεια μέσα από τα παραμύθια. Εξήντα ώρες ασταμάτητα παραμύθια για μικρούς και για μεγάλους, 60 ώρες παραμύθια απ’ όλον τον κόσμο και από όλους τους πολιτισμούς. Εξήντα ώρες ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ και ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΗ!
Όλοι μας, μικροί μεγάλοι μπορούμε να γίνουμε παραμυθάδες, φτιάχνοντας το δικό μας παραμύθι ή να μοιραστούμε παραμύθια που μας έλεγαν οι παλιότεροι και τ’ ακούγαμε εκστασιασμένοι, απογειωμένοι στο άρμα της φαντασίας. Κι όσο ξεδιπλωνόταν ο παραμυθένιος ιστός, μέχρι να μάθουμε το τέλος, δεν σταματούσαμε στιγμή να ρωτάμε, να γελάμε, να το διασκεδάζουμε με την ψυχή μας.
 Γι’ αυτό η οργανωτική επιτροπή καλεί τους δημιουργούς παιδικών θεμάτων, τους συγγραφείς παραμυθιών και διηγημάτων, καλλιτέχνες, θεατρικές ομάδες, εκπαιδευτικούς αλλά και όλους όσοι θέλουν να ζήσουν το δικό τους παραμύθι να συμμετάσχουν στο ταξίδι του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Παραμυθιού και Αφήγησης και του 8ου Μαραθωνίου Παραμυθιού.
Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες:
6977.025.356 - Κων. Στογιαννάρης.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλκηδόνος (στην πλατεία Χαλκηδόνος κάτω από την αίθουσα του Κ.Α.Π.Η Χαλκηδόνος).

Η Είσοδος είναι Ελεύθερη.

Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Χαλκηδόνος, υπό την Αιγίδα του Δήμου Χαλκηδόνος και του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την υποστήριξη της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Ν. Θεσσαλονίκης και της ΔΕΘ HELXPO, κ.ά.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: παραμυθι, παραμυθας, συγγραφεας παραμυθιων, διηγημα, θεατρο, Χαλκηδονα, Φεστιβαλ Παραμυθιου και Αφηγησης, Μαραθωνιος Παραμυθιου, Θεσσαλονικη, αφηγηση
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ