Το Φαράγγι Τιμίου Προδρόμου Σερρών


Το Φαράγγι Τιμίου Προδρόμου
Σερρών


Πρόκειται για μεγάλη χαράδρα ανάμεσα στους ορεινούς όγκους του Λαϊλιά και του Μενοίκιου, όπου δέχεται τα νερά τους.
Η είσοδος γίνεται σε υψόμετρο 280 μέτρων από την Μονή Τιμίου Προδρόμου και μετά από 6 χιλιόμετρα καταλήγει στην Οινούσα σε υψόμετρο 110 μέτρων.
Μετά την άμεση είσοδο κάτω από την μονή, το φαράγγι παρουσιάζει δύο απανωτούς καταρράκτες, 5 και 10 μέτρων. Έπειτα συναντάμε κατασκευή από υδροηλεκτρικό εργοστάσιο, όπου παίρνει αρκετή ποσότητα του νερού. Μετά από λίγο ακολουθεί μικρή τσουλήθρα. Στην συνέχεια περπατάμε σε ρεματιά για 5 χιλιόμετρα με το νερό να χάνεται, να εμφανίζεται και να ξαναχάνεται. Σε αυτό το κομμάτι υπάρχει άλλο ένα ραπέλ 6 μέτρων, όπου βρέθηκε ιμάντας με καραμπίνερ περασμένα από ένα κορμό. Λίγο πριν το τέλος του φαραγγιού η υπερχείλιση μίας δεξαμενής δημιουργεί έναν καταρράκτη που πέφτει από τα τοιχώματα γεμίζοντας το φαράγγι νερό.



Τα τελευταία 500 μέτρα είναι και το πιο όμορφο κομμάτι, με το φαράγγι να στενεύει, να δίνει 3 μικρά άλματα και κολύμπι. Τα τοιχώματα είναι κατακόρυφα και το πλάτος της κοίτης είναι 1-2 μέτρα. Το φαράγγι εξερεύνησαν μέλη του Serresaction και του Πρωτέα στις 6.5.2018.

Για ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ φωτογραφίες, ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΣΕΡΡΕΣ, ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ, ΦΑΡΑΓΓΙ, χαραδρα, Δασος Λαιλια, Μενοικιο, Μονη Τιμιου Προδρομου, Λαιλιας, Οινουσα, Οινουσσα, καταρρακτης, τσουληθρα, ρεματια, ραπελ, καραμπινερ, Πρωτεας




Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ