Τα 120 νομικά και οικονομικά πινακίδια-έγγραφα των Σελευκιδικών Μακεδόνων Ελλήνων, από την Ορχόη, που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο!


Τα 120 νομικά και οικονομικά
πινακίδια-έγγραφα
των Σελευκιδικών
Μακεδόνων Ελλήνων,
από την Ορχόη,
που βρίσκονται
στο Βρετανικό Μουσείο!Μεταξύ του δεύτερου μισού του 19ου αιώνα και του πρώτου μισού του 20ού αιώνα, το Βρετανικό Μουσείο «απέκτησε» στις συλλογές του, 120 πινακίδια (ταμπλέτες / tablets) από την Ορχόη / Ωρύγεια / Ουρούκ / Uruk της Μεσοποταμίας (στην νυν έκταση του Ιράκ) που χρονολογούνται από την περίοδο της διακυβέρνησης των Σελευκιδών, Μακεδόνων Ελλήνων, επιγόνων του Μ. Αλεξάνδρου.
Έχουν κυρίως οικονομικές πληροφορίες.
Έχουν χαρακτηρισθεί ως «τα πιο θεαματικά ελληνιστικά αρχεία, που είναι σήμερα διαθέσιμα»!
Αυτό το βιβλίο προσφέρει μια ανάλυση της συλλογής, συνοδευόμενη από τις εκδόσεις των κειμένων.
Διερευνά τα έγγραφα σε τρία βασικά θεματικά τμήματα:

-αρόσιμες εκτάσεις,
-αστικές περιουσίες
και
-οικονομικά των ναών.

Τα διοικητικά κείμενα αντιμετωπίζονται ως άλλη ομάδα. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στον ρόλο που διαδραματίζουν συγκεκριμένες οικογένειες, άτομα ή ομάδες, σε κάθε έναν τομέα , καθώς και στην ανανέωση του τρόπου ιδιοκτησίας και των επιχειρηματικών στρατηγικών που χαρακτήριζαν τις δραστηριότητες των μερών στα έγγραφα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ το ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: Βρετανικο Μουσειο, πινακιδιο, ταμπλετα, δισκιο, Ορχοη, Ωρυγεια, Ουρουκ, Μεσοποταμια, Ιρακ, Σελευκιδες, Μακεδονια, Αλεξανδρος, ελληνιστικα, περιουσια, ναος, εγγραφα, γραφη
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ