Παλαιός γερμανικός σχολικός χάρτης, της αρχαίας Πελοποννήσου!


Παλαιός γερμανικός
σχολικός χάρτης,
της αρχαίας Πελοποννήσου!Ένας παλαιός γερμανικός χάρτης (του 1953), φτιαγμένος για να αναρτάται σε τοίχους γερμανικών σχολείων, την έκταση της Αττικής, χωρίζει βασικά σε 2 τμήματα:
1.Αχαΐα (στην οποία συμπεριλαμβάνεται η Αζανία) - Αρκαδία (στην οποία συμπεριλαμβάνονται η Παρρασία, η Μαιναλία και η Ευτρησία) και η Ήλις/Ηλεία (στην οποία συμπεριλαμβάνονται η Πισάτις και η Τριφυλία).

και

2.Αργολίδα (στην οποία συμπεριλαμβάνονται η Κορινθία, η Σικυωνία, η Φλιασία) - Μεσσηνία (στην οποία συμπεριλαμβάνεται η Μακαρία) - Λακωνία (στην οποία συμπεριλαμβάνονται η Σκιρίτις και η Κυνουρία).

Ο χρωματιστός χάρτης αυτός ανηρτάτο στα γερμανικά σχολεία, ανάμεσα σε δύο ξύλινους ράβδους.
Ο χάρτης είχε θέμα την αρχαία Ελλάδα της κλασσικής εποχής. Δείχνει την διοικητική διαίρεση με βάση τις Ιωνικές, Δωρικές, Αιολικές και Θεσσαλικές πόλεις. Όλα τα γεωγραφικά ονόματα είναι στα Λατινικά.
Επάνω από τον χάρτη γράφει: «Albert van Kampen, Graecia». Παρακάτω: «VEB Geographisch-Kartographische Anstalt Gotha / Γεωγραφικό-Χαρτογραφικό Ινστιτούτο Gotha».
Η κλίμακά του είναι 1:375000.
Ο χάρτης αυτός της Ελλάδος είχε κυκλοφορήσει αρχικώς το 1889 και επεξεργάσθηκε από τον Albert van Kampen (1842-1899).

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΧΑΡΤΗΣ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, Αχαια, Αζανια, Αρκαδια, Παρρασια, Παρασια, Μαιναλια, Μαιναλο, Ευτρησια, Ηλις, Ηλεια, Πισατις, Τριφυλία, Αργολιδα, Κορινθια, Σικυωνια, Φλιασια, Μεσσηνια, Μακαρία, Λακωνια, Σκιριτις, Κυνουρία, Καμπεν


Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ