“ASPECTS of BALKAN PHOTOGRAPHY: Για ένα κοινό αφήγημα” - Έκθεση φωτογραφίας


“ASPECTS of BALKAN PHOTOGRAPHY:
Για ένα κοινό αφήγημα


Έκθεση φωτογραφίας



Την Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018, στις 7 μμ., οι δύο επιμελητές Βασίλης Καρκατσέλης και Βασίλης Μαντάς θα ξεναγήσουν τους επισκέπτες της έκθεσης «ASPECTS of BALKAN PHOTOGRAPHY: Για ένα κοινό αφήγημα», που εγκαινιάστηκε πριν από δύο εβδομάδες στην Βίλα Πετρίδη (επί της οδού Αναγεννήσεως, περιοχή των Δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης) και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 6 Ιουλίου.
Θα αναπτύξουν τις θέσεις τους για την επιμελητική τους άποψη στο στήσιμο και τους τρόπους ανάρτησης των έργων, για την επιλογή των συγκεκριμένων καλλιτεχνών, τη θέση που τους δόθηκε, τη σημασία και τη θέση τους στη σύγχρονη φωτογραφία και πολλά άλλα σχετικά
Η έκθεση αυτή γίνεται στο πλαίσιο των συναντήσεων της Βαλκανικής Φωτογραφίας στη Θεσσαλονίκη, κάτω από το γενικό τίτλο Aspects of Balkan Photography, που συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης για 20ή χρονιά.
Να υπενθυμίσουμε με την ευκαιρία, πως για εφέτος (στο πλαίσιο αυτού του θεσμού) διοργανώνεται (από το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης) σειρά εκθέσεων, ημερίδων, workshop (εργαστηρίων), διαλέξεων, προβολών και άλλων εκδηλώσεων στην πόλη, με την συμμετοχή φωτογράφων από χώρες της Βαλκανικής.
Στις εκδηλώσεις αυτές παρουσιάζονται σημαντικές τάσεις της σύγχρονης φωτογραφίας σ' αυτή την πλευρά της Ευρώπης. Κάποιες από αυτές προέκυψαν ως συνεργατικές προτάσεις δυναμικών ενεργών κέντρων φωτογραφίας και άλλες από επιλογή μακροχρόνιας έρευνας.
Από το σύνολο των εκθέσεων, γίνονται εμφανείς οι συγκλίσεις και αποκλίσεις από την σημερινή ευρωπαϊκή φωτογραφία, στο επίπεδο του περιεχομένου της γραφής και της φόρμας, καθώς και οι επί μέρους ιδιαιτερότητες που χαρακτηρίζουν τους λαούς, που κατοικούν στα Βαλκάνια.
Στην έκθεση συμμετέχουν με φωτογραφίες, εγκαταστάσεις, artistic book και video-art οι καλλιτέχνες:
Omer Tevfik Erten (TR ), Lyubomir Ignatov (BG), Iordanka Tenova (GR/BG), Serhat KIR (TR), Luka Klikovac (SRB), Andrea Shkreli (GR/AL), Berkay Yahya (TR), Kyriakos Katsareas (GR), Argiris Liapopoulos (GR), Thanassis Raptis (GR), Angelos Sofianidis (GR), Aleka Tsironi (GR), Zoran Todovic (SRB)/ Vana Urosevic (FYROM).

Για ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ πληροφορίες και φωτογραφίες στο τηλ 6942-860.890 και ΕΔΩ και ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ, ΕΚΘΕΣΗ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, ΒΑΛΚΑΝΙΑ, Καρκατσελης, Μαντας, Βιλα Πετριδη, Θεσσαλονικη, Φωτογραφικο Κεντρο Θεσσαλονικης



Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ