Κωνσταντίνος Φάης, ο νεαρός ζωγράφος της αρχαιοελληνικής γραμματείας


Κωνσταντίνος Φάης,
ο νεαρός ζωγράφος
της αρχαιοελληνικής γραμματείας 
Ο Κεραύνειος Ζευς, του Κ. Φάη.

Ο Κωνσταντίνος Φάης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη των Ιωαννίνων το 1987
Υιός του γυναικολόγου Νικόλαου και της Μαρίας Φάη, αμφότεροι  με καταγωγή από την κωμόπολη του Μετσόβου.

Νυξ Μελανόπτερος, του Κ. Φάη.

Πραγματοποίησε  σπουδές στο τμήμα των Πολιτικών Μηχανικών, του Πολυτεχνείου του Μπάρι στην Ιταλία [POLIBA), ενώ διαθέτει και πιστοποιητικό εξειδίκευσης στην Χρηματοοικονομική Διοίκηση και Διαχείριση Μονάδων Υγείας από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το Τέθριππον του Σαλμονέως, του Κ. Φάη.

Από  την ηλικία των 6 ετών είχε δύο μεγάλα πάθη, το σχέδιο και την Ελληνική Μυθολογία.  Το 2010 ξεκίνησε την διεξοδική μελέτη της αρχαιοελληνικής γραμματείας και συμπληρωματικά της ρωμαϊκής γραμματείας, με σκοπό την απεικόνισή της μέσω της καλλιτεχνικής του ροπής.

Η Χίμαιρα της Μήλου, του Κ. Φάη.

Καλλιεργώντας από μόνος του το ταλέντο του στην ζωγραφική και την αγάπη του για την αρχαία ιστορία, χωρίς σπουδές σε κάποιο ελληνικό ή ξένο Πανεπιστήμιο και συνδυάζοντας αυτούς τους δυο τομείς επί 7 έτη, το 2017 έκανε την πρώτη του έκθεση με τίτλο ‘’ΓΕΝΕΣΙΣ’’ στην αίθουσα ‘’Δημ. Χατζής’’ του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων.  Έκτοτε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, οργανώνει σε όλη την Ελλάδα εκθέσεις ζωγραφικής με όλα του τα έργα, ανεξαιρέτως, που σχετίζονται με την αρχαιοελληνική γραμματεία, ενώ τα υλικά με τα οποία τα υλοποιεί είναι, κατά κύριο λόγο μολύβι και σινική μελάνη και κάποια με ξηρό παστέλ.

Κοιμωμένη Ερινύα, του Κ. Φάη.

Πέρα από την μελέτη των αρχαίων γραφών, η έμπνευσή  του στηρίζεται και σε αρχαία ευρήματα όπως μελανόμορφα και ερυθρόμορφα αγγεία, ανάγλυφες παραστάσεις, προτομές, ανδριάντες, νομίσματα,κοσμήματα, επιτύμβιες στήλες.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΦΑΗΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΜΕΤΣΟΒΟ, ΚΕΡΑΥΝΙΟΣ ΔΙΑΣ, ΖΕΥΣ, Νυξ Μελανοπτερος, Νυχτα, Νυκτα, Τεθριππο, αρμα, Σαλμονευς, Χιμαιρα, Μηλος, Κοιμωμενη Ερινυα, Ερινυες

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ