Το Μενοίκιον όρος της Μακεδονίας


Το Μενοίκιον όρος
της Μακεδονίας


Το Μενοίκιον όρος (1.963 μ.) είναι η νότια απόληξις του Όρβηλου όρους και των ορέων της Βροντούς. Ευρίσκεται μεταξύ των νομών Δράμας και Σερρών.
Αναφέρθηκε για πρώτη φορά ως Μενοίκιον όρος τον 14ο αιώνα.
Αρκετοί φυσιολάτρες και άλλες ομάδες επισκεπτών συναντώνται στην ορεινή περιοχή του όρους Μενοικίου, που χαρακτηρίζεται από έντονο ανάγλυφο, ποικιλομορφία και υψηλή αισθητική τοπίων, χαραδρώσεις και ορθοπλαγιές, αλπικές εκτάσεις και ιδιαίτερα γεωμορφολογικά γνωρίσματα. Η πλούσια πανίδα του, κατατάσσει το Μενοίκιον όρος στις πιο σημαντικές ορεινές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.
Η διαδρομή των «Μπαμπόγερων Νο 1» ανοίχτηκε στις 23.3.2003 από τους Γρ. Λύγκουρα - Χρ. Γκαϊζατζή - Γ. Μηλιατζίδη. Το όνομά της το πήρε από τους ανοίξαντες, οι οποίοι είχαν μέσον όρο ηλικίας 44,7 χρόνια!
Λίγο πιο πάνω από το Λούκι των Μπαμπόγερων και συγκεκριμένα 2 ώρες από την ποτίστρα της Γκόζιανης, οι Γεώργιος Κ. και Σάκης Γ. άνοιξαν νέα διαδρομή και της έδωσαν τίτλο το «Λούκι των Μπαμπόνεων». Η διαδρομή ανοίχτηκε στις 15.3.2014.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ φωτογραφίες από τις εξόδους από τα δυο λούκια μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: Μενοικιον ορος, Ορβηλο, Μενοικιο, Ορβηλον ορος, Ορη Βροντους,  Βροντου, νομος Δραμας, Δραμα, νομος Σερρων, Σερρες, Μακεδονια, Μπαμπογεροι, Λουκι, Μπαμπονεοι,  




Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ