ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ: ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ - ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΗΓΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ έως 31 Ιανουαρίου 2019


ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ:
ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΗΓΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ έως 31 Ιανουαρίου 2019

Το έργο της συντήρησης και της αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου στο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, που ολοκληρώθηκε από ομάδα έμπειρων επιστημόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, και παραδόθηκε στις τρεις Χριστιανικές Κοινότητες, Φύλακες του Παναγίου Τάφου, τον Μάρτιο 2017, παρουσιάζεται στην περιοδική ψηφιακή έκθεση προηγμένης τεχνολογίας «Πανάγιος Τάφος: Το μνημείο και το έργο» που φιλοξενείται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο από τις 21 Μαΐου 2018 έως τις 31 Ιανουαρίου 2019.


Πρόκειται για μια πρωτοποριακή τρισδιάστατη ψηφιακή έκθεση, η οποία αποτελείται από δυο μέρη:
Στο πρώτο μέρος παρουσιάζεται η ομόλογη έκθεση του National Geographic Society (NG), όπως έχει διατεθεί στο ΕΜΠ από τον επιμελητή της Έκθεσης και Αρχαιολόγο του National Geographic Society κ. Fredrik Hiebert και την διευθύντρια του μουσείου του National Geographic κα. Kathryn Keane.
Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζονται τα δεδομένα που συνέλεξε και επεξεργάστηκε η Διεπιστημονική Ομάδα του ΕΜΠ κατά τη διάρκεια του έργου αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου. Ιδιαίτερα τα ευρήματα που προέκυψαν αφού άνοιξε ο Πανάγιος Τάφος για πρώτη φορά μετά από πέντε αιώνες. Η Διεπιστημονική Ομάδα ΕΜΠ απαρτίζεται από τους ομ. καθ. Εμμ. Κορρέ, καθ. Α. Γεωργόπουλο, καθ. K. Σπυράκο και επικ. καθ. Χ. Μουζάκη, με επιστημονικά υπεύθυνη την καθ. Α. Μοροπούλου.
Η διαδραστική αυτή έκθεση χρησιμοποιεί νέες τεχνολογίες και τρισδιάστατα μοντέλα, ώστε να μεταφέρει νοητά το κοινό στα Ιεροσόλυμα, στον Ναό της Αναστάσεως και να «δει από κοντά» το μνημείο και τις εργασίες αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου και την ανάδειξη των αξιών του Παναγίου Τάφου.
Το κοινό μπορεί να επισκέπτεται την έκθεση Τρίτη με Κυριακή από τις 8:00-20:00 και τις Δευτέρες από τις 12:00-20:00. Τα εισιτήρια ξεκινούν από 5 Ευρώ. Λόγω της φύσης της έκθεσης η οποία περιλαμβάνει προβολές οι διοργανωτές συνιστούν την προκράτηση των εισιτηρίων ηλεκτρονικά στο www.viva.gr ή τηλεφωνικά στο 11876.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες αποδίδονται στις τρεις Χριστιανικές Κοινότητες, Φύλακες του Παναγίου Τάφου, το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, το Τάγμα των Φραγκισκανών και το Πατριαρχείο των Αρμενίων της Ιερουσαλήμ, για την μεγάλη τιμή να εμπιστευτούν στην Διεπιστημονική Ομάδα του ΕΜΠ την επιστημονική ευθύνη του έργου αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου, και για τις ευλογίες τους για την διεξαγωγή αυτής της έκθεσης.
Η έκθεση διοργανώνεται με τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, την υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, και τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε., του Προέδρου της Δημοκρατίας. Διοργανώνεται με την αρωγή της Βουλής των Ελλήνων και τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ Ιερώνυμου Β΄, και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ, Ναος της Αναστασεως, Ιεροσολυμα, Ναος της Αναστασης, Ανασταση, Ιερουσαλημ, Εθνικο Μετσοβιο Πολυτεχνειο, Φυλακες του Παναγιου Ταφου, 2017, Βυζαντινο και Χριστιανικο Μουσείο, Χιμπερτ, Κέιν, Ιερο Κουβουκλιο, Κορρες, Γεωργοπουλος, Σπυρακος, Μουζακης, Μοροπουλου, Ελληνορθοδοξο Πατριαρχειο Ιεροσολυμων, Ταγμα Φραγκισκανων, Πατριαρχειο Αρμενιων, ΕΜΠ, Υπουργειο Ψηφιακης Πολιτικης, Τηλεπικοινωνιων και Ενημερωσης, Προεδρος της Δημοκρατιας, Βουλη των Ελληνων, Αρχιεπισκοπος Αθηνων και Πασης Ελλαδος, Ιερωνυμος, Ιερα Συνοδος της Εκκλησιας της ΕλλαδοςShare on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ