Τάφος αθλητή 2.300 χρόνων ευρέθη άθικτος έξω από την Ρώμη!


Τάφος αθλητή 2.300 χρόνων
ευρέθη άθικτος έξω από την Ρώμη!



Ένας εξαιρετικός τάφος, που ονομάσθηκε «Ο Τάφος του Αθλητή», που βρέθηκε ακριβώς στην ίδια κατάσταση που είχε απομείνει πριν από 2.300 χρόνια, ανακαλύφθηκε έξω από την Ρώμη, στην περιοχή της Περιφέρειας Rossse / Ρόσε, κατά τις σωστικές ανασκαφές ενός υδραγωγείου.
Οι αρχαιολόγοι της Ρώμης τον αποκάλεσαν επίσης «Τάφο των στλεγγίδων», οργάνων, που χρησιμοποιούνταν για τον καθαρισμό του ελαιολάδου από τα ιδρωμένα σώματα. Τέσσερις σκελετοί, τριών ανδρών και μιας γυναίκας, ευρέθησαν στον τάφο με τις τελετουργικές τους ταφικές προσθήκες/κτερίσματα, εδήλωσαν αρχαιολόγοι.


Οι αρχαιολόγοι εδήλωσαν ότι είχαν την τύχη να βρουν άθικτο τον τάφο, αν και βρισκόταν σχετικά κοντά στην επιφάνεια, μόλις 2 μέτρα κάτω από το πεδίο όπου βρέθηκε.
Τα σώματα συνοδεύονταν στο τελευταίο ταξίδι τους από υπέροχα κεραμικά μελαμβαφή έργα, κάποια διακοσμημένα με φυτικά και γεωμετρικά μοτίβα, ένα (χαρώνειο;) νόμισμα από κράμα χαλκού με το κεφάλι της θεάς Αθηνάς και την λέξη «Romano» στο οπίσθιο μέρος, τα λείψανα των προσφερόμενων τροφίμων τελετουργιών (μνημοσύνου), από κουνέλι, κοτόπουλο και κατσίκα, δύο σιδερένιες στλεγγίδες, κ.ά.

ΠΗΓΕΣ: La Repubblica, ANSA, 1.6.2018.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΡΩΜΗ, ΡΟΣΣΕ, ΡΟΣΕ, ΑΘΛΗΤΗΣ, ΤΑΦΟΣ ΑΘΛΗΤΗ, ΣΤΛΕΓΓΙΔΑ, ΚΤΕΡΙΣΜΑ, ΤΑΦΙΚΑ ΕΘΙΜΑ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, ΑΘΗΝΑ, ΧΑΡΩΝΕΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ, ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ, ΚΟΥΝΕΛΙ, ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΚΑΤΣΙΚΑ, ΑΙΓΑ


Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ