ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ εφ. ΑΝΘΥΠΟΛΟΧΑΓΟΥ ΧΡ. ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ άλλα εκφώνησε για τον Ήρωα, ο επίτροπος Φ. Φωτίου και άλλα η οικογένεια του Αγνοούμενου Πολεμιστή!!! Του Λ. Μαύρου


ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ εφ. ΑΝΘΥΠΟΛΟΧΑΓΟΥ
ΧΡ. ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ...

...άλλα εκφώνησε για τον Ήρωα,
ο επίτροπος Φ. Φωτίου
και άλλα η οικογένεια
του Αγνοούμενου Πολεμιστή!!!



Με στρατιωτικές τιμές ήρωα κηδεύτηκαν σήμερα, ελάχιστα Μαρτυρικά Οστά που εντοπίστηκαν πρόσφατα στον σκλαβωμένο Άγιο Ερμόλαο, του ηρωικού Εφέδρου Ανθυπολοχαγού Πυροβολικού Χριστόδουλου Γ. Χατζηχριστοδούλου, ταχυδρομικού υπαλλήλου από την σκλαβωμένη Κάτω Ζώδια, 26 χρόνων το 1974, που πολέμησε με το πεζικό στην περιοχή Καλαμπάκι - Άγιος Ερμόλαος ως διμοιρίτης του το 301 Τάγματος Επιστράτων και ο οποίος θυσιάστηκε 26η Ιουλίου 1974 στις άνισες μάχες με τους Τούρκους Εισβολείς στην ίδια περιοχή και έκτοτε κατέστη Αγνοούμενος.


Η κηδεία τελέσθηκε την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 στον ιερό ναό Αγίου Παντελεήμονα Μακεδονίτισσας, προϊσταμένου του ομοχώριου του Ήρωα, εκ Ζώδιας, Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου.
Με τιμητικούς παραστάτες της λειψανοθήκης του ήρωα, καθ’ όλη τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας, τέσσερεις νεαρούς υπηρετούντες Ανθυπολοχαγούς της Εθνικής Φρουράς.


Ο ενταφιασμός, των Μαρτυρικών Οστών έγινε, με τις δέουσες τιμητικές βολές τμήματος της Εθνικής Φρουράς, στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας των ηρώων της Α΄ Μοίρας Καταδρομών της Κρήτης, της ΕΛΔΥΚ και της Ε.Φ. του 1974.
ΘΛΙΒΕΡΗ εντύπωση προκάλεσε στην οικογένεια του Ήρωα, ο επικήδειος λόγος που εκφώνησε ο προεδρικός Επίτροπος κ. Φώτης Φωτίου, ο οποίος είχε διατελέσει και υπουργός Άμυνας.
Άλλα πράγματα εκφώνησε για τις συνθήκες της θυσίας του εφέδρου Ανθυπολοχαγού (ότι δήθεν φονεύθηκε σε αυτοκίνητο στον… Γερόλακκο, όπως είπε από γραπτό κείμενο) ο κ. Φωτίου και εντελώς διαφορετικά, εκ μέρους της οικογένειας, ο φέρων και το όνομα του ήρωα θείου του, κ. Χριστόδουλος Χριστοδούλου, για τις συνθήκες και τον τόπο της θυσίας του, εκεί που βρέθηκαν και τα ολίγιστα οστά του στον Άγιο Ερμόλαο....

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, ΚΥΠΡΟΣ, ΗΡΩΑΣ, ΗΡΩΣ, ΑΓΙΟΣ ΕΡΜΟΛΑΟΣ, Πυροβολικο, ταχυδρομικος υπαλληλος, Κατω Ζωδια, 1974, πεζικο, Καλαμπακι, διμοιριτης, 301 Ταγμα Επιστρατων, Ιουλιος, Τουρκια, Εισβολη, Αγνοουμενος, κηδεια, Αγιος Παντελεημονας, Μακεδονιτισσα, Μητροπολιτης Μορφου Νεοφυτος, Εθνικη Φρουρα, Τυμβος Μακεδονιτισσας, Α Μοιρα Καταδρομων Κρητης, Κρητη, ΕΛΔΥΚ, επικηδειος λογος, Χριστοδουλου, ΦΩΤΙΟΥ, ΓΕΡΟΛΑΚΚΟΣ, Μαυρος




Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ