Στρογγυλή Τράπεζα για τον Ψηφιακό Ελληνικό Πολιτισμό


Στρογγυλή Τράπεζα
για τον
Ψηφιακό Ελληνικό Πολιτισμό

Στην πρεσβεία της Κύπρου
στην Αθήνα


Μια σημαντική Στρογγυλή Τράπεζα, με θέμα τον Ψηφιακό Ελληνικό Πολιτισμό και τη δημιουργία ενός Εθνικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς με τη συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου, διοργανώθηκε την Τετάρτη, 30 Μαΐου 2018 (09.00 - 18.00) στην αίθουσα εκδηλώσεων «Σπίτι της Κύπρου» (Ξενοφώντος 2Α στο Σύνταγμα), υπό την αιγίδα της Κυπριακής Πρεσβείας στην Αθήνα, από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και τον δευτεροβάθμιο φορέα πολιτισμού και επιστημών «Δίκτυο ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», με τίτλο:

«Ελλάδα-Κύπρος 2018-2025:
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η δημιουργία ενός Εθνικού Επιχειρησιακού Σχεδίου για την Ψηφιοποίηση της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς
Νέες προκλήσεις, νέες προοπτικές»

Στην επιστημονική αυτή συνάντηση εκλήθησαν να λάβουν μέρος με παρέμβασή τους, όλοι οι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, αλλά και ανεξάρτητοι επιστήμονες και πανεπιστημιακοί, που έχουν σχέση με τον Πολιτισμό, που παίρνουν αποφάσεις και διαμορφώνουν πολιτικές πάνω στο μεγάλο κεφάλαιο της διάσωσης και ανάδειξης του Ελληνικού Πολιτισμού, μέσω των Ψηφιακών Τεχνολογιών.
Σημειώνεται ότι η στρογγυλή αυτή τράπεζα, αποτελεί την 2η κατά σειρά, μετά την πρώτη συνάντηση που έγινε στο Σπίτι της Κύπρου στις 3.6.2016 με θετικές επιπτώσεις στις διαμορφούμενες πολιτικές, στις δύο χώρες και με επίκεντρο της Πολιτιστική μας Κληρονομιά και την Ψηφιοποίησή της.
Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε από το 2016, αμέσως μετά από το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (Βόλος 24-26.9.2015).
Τα Συνέδρια τελούν, πλέον και υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Οικουμενικού Πατριαρχείου και πολλών Υπουργείων από την Ελλάδα και της Κύπρο (Πολιτισμού, Ψηφιακής Πολιτικής, Παιδείας, Τουρισμού, ΕΟΤ, κ.ά.).
Η Κύπρος, ήδη, έχει συστήσει την Εθνική Επιτροπή Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς από τον Φεβρουάριο του 2018, δίνοντας άμεση προτεραιότητα στον Ψηφιακό Πολιτισμό και τις θετικές του επιπτώσεις στην οικονομία.
Η συντονισμένη και συντεταγμένη πορεία μας για την διάσωση, αλλά και ανάδειξη του Ελληνικού Πολιτισμού, είναι, πλέον, επιβεβλημένη και χρειάζεται εθνικός σχεδιασμός γι' αυτό.

Πληροφορίες: κ. Μαρία Παναγίδου - μορφωτικός σύμβουλος Κυπριακής Πρεσβείας στην Αθήνα, τηλ.: 210-37.34.917, τηλ/πο: 210-37.34.904, email: spiticy@otenet.gr, (09.00. -15.00 μ.μ.).

ΠΗΓΗ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, «ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ».

Η Οργανωτική Επιτροπή:
  • ΜΑΡΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ - ΚΥΠΡΟΣ.
  •  ΘΕΟΔ. ΓΚΑΝΕΤΣΟΣ, ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΡΑΛΗΣ, ΚΩΝ. ΣΚΡΙΑΠΑΣ - ΕΛΛΑΣ.
ΑΘΗΝΑ 22.5.2018.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΕΛΛΑΔΑ, ΚΥΠΡΟΣ, ΕΛΛΑΣ, ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΒΟΛΟΣ, ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, Πανελληνιο Συνεδριο Ψηφιοποιησης Πολιτιστικης Κληρονομιας
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ