Σπάνιος σκελετός δεινοσαύρου 150.000.000 χρόνων, επωλήθη... 2.300.000 δολλάρια! - βίντεο

Σπάνιος σκελετός δεινοσαύρου
150.000.000 χρόνων,
επωλήθη... 2.300.000 δολλάρια!


Δεν έχει τέλος το τι πουλιέται και το τι αγοράζεται στον διεφθαρμένο πλανήτη των απλήστων (ανθρώπων;)…
Κάποιοι νομίζουν ότι τα παλαιοντολογικά ευρήματα είναι… προς πώληση, τους ανήκουν, όπως τους ανήκει ένας καναπές της γιαγιάς τους, λ.χ...


Έτσι, ο σκελετός ενός εξαιρετικά σπάνιου είδους δεινοσαύρων, επωλήθη 2.300.000 δολλάρια στον Πύργο του Άιφελ, στην… «Πόλη του Φωτός» (τρομάρα της!), το Παρίσι, την περασμένη Δευτέρα!
Κρίνοντας από τα οστά του, πιστεύουν οι επιστήμονες ότι είναι «πιθανώς ένα νέο είδος» του σαρκοβόρου αλλόσαυρου, που ανακαλύφθηκε στο Wyoming των ΗΠΑ το 2013!
Ο σκελετός είναι 150.000.000 ετών, και κατά το 70% άθικτος! Αγοράσθηκε από έναν ανώνυμο Γάλλο «συλλέκτη τέχνης», ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα τον δανείσει σε ένα μουσείο!
Ο δεινόσαυρος, ο οποίος έχει μήκος πάνω από 9 μ. και ύψος 2,6 μ., έζησε κατά την διάρκεια της Ιουρασικής / Jurassic περιόδου, εδήλωσε ο κ. Eric Mickeler που εργάζεται για τον Οίκο δημοπρασιών Aguttes. Είπε ότι ήταν το «μόνο ένα από τα είδη του» που έχει έως τώρα ανακαλυφθεί!
Βέβαια, ο ειδικός στους δεινόσαυρους, κ. Eric Geneste, είπε ότι ήταν αδύνατον να «ταξινομήσει κανείς τον σκελετό αυτόν ως αλλοσαύρου», επειδή ήταν «πιο ανθεκτικός με μακρύτερες ωμοπλάτες και διαφορετικό αριθμό δοντιών. Στην πραγματικότητα υπάρχουν τόσες διαφορές ανάμεσα σε αυτό και σε έναν αλλόσαυρο, όσες ανάμεσα σε έναν άνθρωπο και έναν γορίλα», πρόσθεσε, κάνοντας υπαινιγμούς για κερδοσκοπίες των δημοπρατών εις βάρος των διεστραμμένων πελατών τους!
Ιάπωνες και Σουηδοί ενδιαφερόμενοι προσπάθησαν επίσης να αγοράσουν τον δεινόσαυρο, προσφέροντας πάνω από την εκτίμηση των 1.800.000 εκατομμυρίων ευρώ!
Ο ίδιος γαλλικός οίκος δημοπρασιών επώλησε και έναν άλλον αλλόσαυρο, τον "Kan", για 1.100.000 ευρώ το 2016!
Μέρος των εσόδων από την πώληση του σκελετού, από τον Βρετανό συλλέκτη, θα παραχωρηθεί για την χρηματοδότηση περαιτέρω παλαιοντολογικών ανασκαφών.
Ο κ. Mickeler εδήλωσε ότι «τα φυτοφάγα ζώα δεν ενθουσιάζουν τόσο τους επιχειρηματίες-αγοραστές δεινοσαύρων, όσο τα σαρκοφάγα ζώα. Θέλουν να αγοράζουν σαρκοφάγα, όπως είναι και οι ίδιοι», είπε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: AFP, 5.6.2018.


Θυμίζω ότι (και) τα παλαιοντολογικά ευρήματα είναι αρχαιολογικό υλικό και απαγορεύεται και να πουλιούνται και να αγοράζονται. Και ο πωλητής και ο αγοραστής παρανομούν και εγκληματούν εις βάρος της ανθρωπότητος…



ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: σκελετος, δεινοσαυρος, Πυργος του Αιφελ, Πολη του Φωτος, Παρισι, οστο, σαρκοβορο, αλλοσαυρος, Ουαιομινγκ, ΗΠΑ, 2013, Γαλλια, συλλεκτης τεχνης, μουσειο, Ιουρασικη περιοδος, Οικος δημοπρασιων, κερδοσκοπια, Ιαπωνια, Σουηδια, 2016, παλαιοντολογια, φυτοφαγο ζωο, σαρκοφαγο ζωο, παλαιοντολογικα ευρηματα, Ουαιομιγκ, συλλεκτες, συλλογη, δημοπρασια, αρχαιοκαπηλια
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ