Συλλαλητήριο για την Μακεδονία (και) στην Σπάρτη - την Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018


Συλλαλητήριο για την Μακεδονία (και) στην Σπάρτη

Την Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018


Mε την αμέριστη συμπαράσταση και την ενεργό συμμετοχή φορέων και πολιτών κλιμακώνεται η προετοιμασία του Συλλαλητηρίου για την Μακεδονία, που θα λάβει χώρα στην Σπάρτη, την Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018, και ώρα 7 μ. μ. στην κεντρική πλατεία της πόλεως.
Βαρύνουσας σημασίας είναι η συμμετοχή της τοπικής Εκκλησίας και η κεντρική ομιλία του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.
Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί φορείς και πολίτες σε συμμετοχή προκειμένου (και) από την Σπάρτη να ακουστεί το μεγάλο ΟΧΙ στο ξεπούλημα της Ιστορίας και της ψυχής των Ελλήνων. Στο ξεπούλημα της Μακεδονίας μας!
Ο κατάλογος των Φορέων που στηρίζουν το Συλλαλητήριο διαρκώς μεγαλώνει ενώ αθρόα είναι η εθελοντική συμμετοχή πολιτών στην προετοιμασία του Συλλαλητηρίου.
Το Συλλαλητήριο το έχει ανάγκη η Μακεδονία μας, μα πάνω από αυτήν το έχει ανάγκη η Ελλάδα και ο Λαός της. Είναι ανάγκη ο λαός να εκφράσει τη λογική και το συναίσθημά του για τα πάτρια και τα ιερά του. Ιδιαίτερα από την πόλη που ξέρει να γράφει ιστορία, την Σπάρτη.
Η Μακεδονία, το όνομά της, η ιστορία της, τα εδάφη της όχι μόνον δεν είναι διαπραγματεύσιμα, αλλά αποτελούν κιβωτό του Ελληνισμού και βωμό θυσίας των Ελλήνων μαχητών. Ως εκ τούτου δεν έχει κανένας πολιτικός και καμμία κυβέρνηση το δικαίωμα να τα εκχωρήσει.
Χωρίς ακρότητες, χωρίς γραφικότητες, πέρα από εμμονές και έξω από αδράνεια το Συλλαλητήριο για την Μακεδονία στην Σπάρτη αναμένεται να χαράξει ανεξίτηλα την σελίδα της σύγχρονης Ιστορίας. Θα είναι το Συλλαλητήριο στην πατρίδα των ηρώων, Λεωνίδα, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, 118 Σπαρτιατών, Παναγιώτη Βλαχάκου, κ.ά.
Η Συντονιστική Επιτροπή εργάζεται νυχθημερόν για την αυθεντική, εύστοχη και ασφαλή οργάνωσή του.

ΠΗΓΗ: Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, Δελτίο Τύπου, 13 Ιουνίου 2018.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ, ΣΠΑΡΤΗ, ΛΑΚΩΝΙΑ, ΣΚΟΠΙΑ, ΣΚΟΠΙΑΝΟ, ΠΓΔΜ, FYROM, ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ, Συλλαλητηριο, Λεωνιδας, Κωνσταντινος Παλαιολογος, Βλαχακος, Μητροπολιτης Μονεμβασιας και Σπαρτης, Ευσταθιος, Sparta
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ