Υπέγραψαν την ένταξη των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ με όνομα Βόρεια Μακεδονία, με μακεδονική ιθαγένεια και γλώσσα, ΧΩΡΙΣ την αλλαγή του συντάγματος των Σκοπίων, χωρίς δημοψήφισμα των Σκοπιανών και χωρίς αφαίρεση των αλυτρωτικών βλέψεων από το Σύνταγμά τους!!! - Της Λ. Καστρινάκη


Υπέγραψαν την ένταξη
των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ
με όνομα Βόρεια Μακεδονία,
με μακεδονική ιθαγένεια
και γλώσσα,
ΧΩΡΙΣ την αλλαγή
του συντάγματος των Σκοπίων,
χωρίς δημοψήφισμα
των Σκοπιανών
και χωρίς αφαίρεση
των αλυτρωτικών βλέψεων
από το Σύνταγμά τους!!!

Της δικηγόρου Λιάνας Καστρινάκη

Σε εξαίρεση του άρθρου 1, το άρθρο 2 παρ. 4β προβλέπει ότι «Με την λήψη της γνωστοποίησης της κύρωσης της παρούσας σύμβασης από το Κοινοβούλιο του δεύτερου μέρους (Σκόπια), το πρώτο μέρος (Ελληνική Δημοκρατία) οφείλει χωρίς καθυστέρηση:
1ον) να γνωστοποιήσει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της ΕΕ ότι υποστηρίζει την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων υπό το όνομα και τις ορολογίες του άρθρου 1 (Βόρεια Μακεδονία, μακεδονικό έθνος και γλώσσα!!!), και
2ον) θα γνωστοποιήσει στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ ότι υποστηρίζει να απευθυνθεί από το ΝΑΤΟ προς το δεύτερο μέρος (Σκόπια) πρόσκληση προς ένταξη!!!
Υπέγραψαν δηλ. την ένταξη των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ με όνομα Βόρεια Μακεδονία, με μακεδονική ιθαγένεια και γλώσσα, ΧΩΡΙΣ την αλλαγή του συντάγματος των Σκοπίων, χωρίς δημοψήφισμα των Σκοπιανών - διότι δικό μας δημοψήφισμα δεν προβλέπεται - και χωρίς αφαίρεση των αλυτρωτικών βλέψεων από το Σύνταγμά τους!!!
Προβλέπεται παρακάτω στο ίδιο άρθρο ότι η τελική κύρωση της συμφωνίας με το ΝΑΤΟ θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια, αν το αποφασίσουν και την ολοκλήρωση των αλλαγών στο Σύνταγμα τους, πράγμα που όμως δεν προβλέπεται για την ένταξη στην ΕΕ.
Επίσης, και να τροποποιήσουν το Σύνταγμά τους τίποτα δεν αποκλείει να το ξανα-τροποποιήσουν μετά την ολοκλήρωση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.
Προξενούν, μεταξύ άλλων, τεράστια βλάβη στα συμφέροντα της χώρας την οποία βάζουν σε κίνδυνο αλυτρωτικών βλέψεων και δημιουργίας μειονοτικού ζητήματος εκ του μηδενός, ζημιώνουν χιλιάδες επιχειρηματίες της Μακεδονίας, ξεπουλάνε την ιστορία και την πολιτιστική μας ταυτότητα, δημιουργούν σύγχυση ιστορικών και πολιτιστικών ταυτοτήτων, αφού σύμφωνα με το άρθρο 7 «τα μέρη αναγνωρίζουν ότι η αντίληψή τους ως προς τον όρο Μακεδόνας και Μακεδονία αναφέρεται σε διαφορετικό και ιστορικό πλαίσιο» (αλλά δεν λέει ποιό είναι αυτό το πλαίσιο), απαγορεύουν τις διαδηλώσεις για την υπεράσπιση του ονόματος και της ιστορίας της Μακεδονίας (!!!), επιβάλλουν αλλαγή των σχολικών βιβλίων μας (!!!) και δημιουργούν εστίες αντεγκλήσεων και συγκρούσεων στην περιοχή.
Πρέπει να φύγουν άμεσα και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.
Οι υπογραφές τους είναι παράνομες, αντισυνταγματικές και άκυρες, προσβάλλουν την ιστορία και την ταυτότητα αυτής της χώρας, αγνοούν την θέληση του λαού, τον οποίο άλλωστε δεν τολμούν καν να ρωτήσουν.

 ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ, ΣΚΟΠΙΑ, ΣΚΟΠΙΑΝΟ, ΠΓΔΜ, FYROM, ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗ

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ