Αρχαίος τάφος, της μακεδονικής εποχής της Αιγύπτου, ανακαλύφθηκε στην Αλεξάνδρεια!


Αρχαίος τάφος,
της μακεδονικής της εποχής
της Αιγύπτου,
ανακαλύφθηκε στην Αλεξάνδρεια!



Ένας αρχαίος τάφος, της σπουδαίας περιόδου για την χώρα, αυτής των Μακεδόνων Πτολεμαίων, ανακαλύφθηκε κατά την διάρκεια αρχαιολογικής επιθεωρήσεως, σε ιδιόκτητο οικόπεδο, στην Sidi Gaber της Αλεξανδρείας!
Σύμφωνα με τον αιγυπτιακό νόμο, κάθε γη στην οποία πρόκειται να γίνει κάποια κατασκευή, πρέπει να ανασκαφεί αρχαιολογικά και να επιθεωρηθεί με αποστολή του υπουργείου Αρχαιοτήτων Αιγύπτου, πριν από την ίδρυση θεμελίων.
Ο κ. Mostafa Waziri, γενικός γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων Αιγύπτου, εδήλωσε ότι ο τάφος ευρίσκεται 5 μ. κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και στεγάζει μια μεγάλη μαύρη γρανιτένια σαρκοφάγο (το δίρριχτο κάλυμμα της οποίας ομοιάζει με των σύγχρονων φερέτρων). Η αρχαία αυτή σαρκοφάγος είναι ύψους 1,85 μ, και έχει διαστάσεις 2,65 μ. μήκος και 1,65 μ. πλάτος.


Οι ειδικοί δεν έχουν ακόμη καθορίσει σε ποιον ανήκει ο τάφος. Επίσης ανακαλύφθηκε μαζί και ένα μαρμάρινο κεφάλι (προτομή). Μπορεί να είναι του ιδιοκτήτη του τάφου.
«Η σαρκοφάγος έχει σφραγιστεί από τότε που δημιουργήθηκε, δηλ. από την αρχαιότητα», εδήλωσε ο κ. Waziri.

ΠΗΓΗ: Ahram Online, 1 Ιουλίου 2018.

Το υπουργείο Αρχαιοτήτων Αιγύπτου έδωσε, ως πρέπει, και in situ φωτογραφίες.



 ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: Μακεδονια, ταφος, Πτολεμαιοι, Σιντι Γκαμπερ, Αλεξανδρεια, γρανιτης, σαρκοφαγος, φερετρο, Πτολεμαιος, Αιγυπτος
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ