ΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΙ ΤΡΩΜΕ, της Βάσως Δεμάγκου


ΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΙ ΤΡΩΜΕ

της Βάσως Δεμάγκου


Συνεχίζοντας την συγγραφική και παιδαγωγική της δραστηριότητα η Ποριώτισσα εκπαιδευτικός, Βάσω Δεμάγκου, κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της «ΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΙ ΤΡΩΜΕ», που αφορά σε κατατοπιστικές οδηγίες για τα παιδιά, τους γονείς τους και τους δασκάλους τους στο τι πρέπει να επιλέγεται για μία υγιεινή διατροφή.
Βασικός σκοπός του βιβλίου, σύμφωνα με την συγγραφέα είναι να αποφεύγονται οι τυποποιημένες τροφές, το έτοιμο φαγητό και τα αναψυκτικά, που κυκλοφορούν κατά εκατοντάδες σήμερα και περιέχουν βλαβερές χημικές ουσίες, συντηρητικά, χρωστικά, ενισχυτικά γεύσης, γλυκαντικές ύλες και πάμπολλα άλλα τεχνικά συστατικά που μαζί με τα φυτοφάρμακα στα φρούτα και στα λαχανικά ευθύνονται, σύμφωνα με τις έρευνες ειδικών, για πολλές σοβαρές ασθένειες της εποχής μας.
Για την ευχάριστη ανάγνωση και την εύκολη αφομοίωση των όσων προτείνει η χαρισματική πένα της Βάσως, ο έλεγχος των ετικεττών των τροφίμων παρουσιάζεται ως οικογενειακή υπόθεση, που διαδραματίζεται το καλοκαίρι σε ένα νησί. Εκεί, παππούς, γιαγιά και εγγόνια συζητούν για την σωστή διατροφή, μαγειρεύουν, τρώνε όλοι μαζί, χορεύουν και γλεντούν. Μία ευχάριστη οικογενειακή ιστορία μέσα σε ένα βιβλίο για την υγιεινή διατροφή, και μάλιστα μαζί και με συνταγές μαγειρικής. 
Το βιβλίο, την έντυπη έκδοση του οποίου η συγγραφέας προσέφερε στην Χατζοπούλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Πόρου, πρόκειται να αναρτηθεί και ψηφιακά σε ιστοσελίδα, που η ίδια θα μας γνωρίσει, ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση σ' αυτές τις τόσο χρήσιμες και κατατοπιστικές οδηγίες για την διατροφή μας.
Να θυμίσουμε ότι το 2014 η Βάσω Δεμάγκου εκυκλοφόρησε το πρώτο της παιδαγωγικό βιβλίο με τίτλο «Κυκλοφοριακή Αγωγή», όπου παρέχονται τα πρώτα μαθήματα στο βασικό αυτό θέμα για τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΔΕΜΑΓΚΟΥ, ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΠΟΡΟΣ, Χατζοπουλειο Δημοτικη Βιβλιοθηκη Πορου

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ