Δεύτερη αποτυχημένη προσπάθεια έξωσης του Άρδην


Δεύτερη αποτυχημένη προσπάθεια έξωσης του Άρδην


Από το Κίνημα Άρδην, τον Νέο Λόγιο Ερμή, την Εφημερίδα Ρήξη και τις Εναλλακτικές Εκδόσεις λάβαμε την ακόλουθη ενημέρωση:

«Στις 27 Ιουλίου 2018, ο ιδιοκτήτης των γραφείων του Κέντρου Πολιτικής και πολιτισμού Ρήγας Βελεστινλής, Νικόλαος Ίωνας Παράσχης, κληρονόμος της περιβόητης εταιρείας «Σκαπανέας» των Παράσχη-Λαναρά, με τους οποίους συνεργαζόταν ο πατήρ Τσίπρας, έχοντας επιτύχει με το αθλιότερο νομικό σύστημα που είχε ποτέ η Ελλάδα, όπως διαμορφώθηκε μετά το 2017, μια ακόμα δικαστική απόφαση προς όφελός του, έστειλε και πάλι δικαστικούς επιμελητές να μας εξώσουν από τον χώρο μας.
Πράγματι, στις 25 Ιουλίου 2018, ο πρωτοδίκης κ. Νικόλαος Χατζηαγγελίδης απέρριψε αίτημα αναστολής της έξωσης, παρότι ο Γιώργος Καραμπελιάς είχε ΔΥΟ βεβαιώσεις από κρατικά νοσοκομεία για σημαντικά ιατρικά προβλήματα που τον εμπόδιζαν να συμμετάσχει σε νομικές διαδικασίες ή να αναλάβει οποιεσδήποτε εργασίες. Και όμως, στη μακρά συνοδεία των σκανδαλωδών – για το κοινό αίσθημα δικαίου – δικαστικών αποφάσεων, κομμένων και ραμμένων από ένα άθλιο νομικό σύστημα που παραχωρεί τα πάντα στους ιδιοκτήτες, ήρθε να προστεθεί και η απόφαση του πρωτοδίκη κ. Χατζηαγγελίδη. Και αυτό τη στιγμή που οι διάφοροι απατεώνες κατασκευαστές χτίζουν ακόμα και ξενοδοχεία πάνω σε αυθαίρετα ή παραβιάζουν όλους τους πολεοδομικούς κανόνες και προχωρούν σε στημένες εξώσεις για να μεταβάλουν όλο το κέντρο της πόλης σε κερδοσκοπικό μηχανισμό.
Να θυμίσουμε εξάλλου στους φίλους ότι η απόφαση έξωσης εξεδόθη με απόφαση του πρωτοδίκη Χαράλαμπου Κωτουλόπουλου, που αποδέχτηκε, επί τη βάσει αυτού του αισχρού νομικού καθεστώτος, με εξώδικο που χρονολογούνταν δυόμισι χρόνια πριν, τα απροκάλυπτα ψεύδη του ιδιοκτήτη και χωρίς να ακούσει καν τη δική μας άποψη. Έτσι βρεθήκαμε τυπικά έξω από έναν χώρο που αποτελεί το σημαντικότερο πολιτικό και πολιτιστικό κέντρο στο Σύνταγμα χωρίς να το καταλάβουμε. Προφανώς γιατί τα συμφέροντα του ΣΥΡΙΖΑ, που τόσο ενοχλούνται από την παρουσία μας, και των μεγαλοϊδιοκτητών είναι ταυτόσημα: η Ξενοφώντος 4 πρέπει να κλείσει. Και προφανώς χρησιμοποιούν όλα τα μέσα και όλες τις εύκαμπτες συνειδήσεις για να το επιτύχουν.
Το παράδοξο είναι πως και στη συνέχεια βγήκε μια σειρά δικαστικών αποφάσεων που δεν αντέχουν στη βάσανο της κοινής λογικής αλλά έτσι (;) επιτάσσει το νομικό μας σύστημα. Έτσι, παρότι η πρόεδρος Πρωτοδικών κ Αικ. Διακουμάκου μας παραχώρησε την αρχική αναστολή της έξωσης, αναγνωρίζοντας το δίκαιο των αιτιάσεών μας, στη συνέχεια, τρεις δικαστικοί λειτουργοί, η κ. Αποστολία Παντελίδου, ο κ. Βασίλειος Παπαβασιλείου και τέλος ο κ. Νικόλαος Χατζηαγγελίδης, δικαίωσαν, παρά τις αντίθετες προσδοκίες, τους διώκτες μας.
Τη λύσσα και την επιστράτευση ολόκληρου του συστήματος για όσους είχαν ακόμα αμφιβολίες ήρθε να καταδείξει εξάλλου με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο το άθλιο λιβελλογράφημα του Πάσχου Μανδραβέλη και της Καθημερινής, στις 10/7/18, όπου υπεραμύνεται της νομιμότητας των αφεντικών του, καθυβρίζοντας τον Γ. Καραμπελιά. Το ότι οι Συριζαίοι, οι ψευδοφιλεύθεροι θαμώνες των πρεσβειών και η λούμπεν μεγαλοαστική τάξη της χώρας αποτελούν ένα αξεδιάλυτο τρίο εμείς το γνωρίζαμε ήδη, αλλά ήλθαν να μας το επιβεβαιώσουν για άλλη μια φορά.
Και τέλος φτάσαμε στο σημερινό αδόκητο αποτέλεσμα, της μη αποδοχής ιατρικών βεβαιώσεων ως αιτίας αναστολής εκτέλεσης έξωσης από τον πρωτοδίκη κ. Χατζηαγγελίδη!
Όμως, επειδή οι παρατυπίες και οι παρανομίες των ιδιοκτητών και των υπηρετών τους δεν έχουν τέλος, εμείς υποβάλαμε νέο αίτημα ασφαλιστικών μέτρων, εξαιτίας παρατυπιών στην έκδοση της απόφασης έξωσης, για την οποία και το Πρωτοδικείο μας όρισε νέα δικάσιμο για την 1η Αυγούστου.
Έτσι όμως δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν την έξωση πριν από τις 31 Ιουλίου και κατά τον Αύγουστο δεν πραγματοποιούνται εξώσεις. Με αυτόν τον τρόπο όμως κινδυνεύουν να χάσουν κάποια από τις επόμενες τρεις δικαστικές διαδικασίες που ακολουθούν, μέχρι τα τέλη Αυγούστου, και έτσι να πέσουν στο κενό όλες τους οι προσπάθειες. Γι’ αυτό λοιπόν έθεσαν σε ενέργεια τα επόμενα μεγάλα μέσα. Χρησιμοποιώντας νέους δικαστικούς επιμελητές και κινητοποιώντας την αστυνομία, ήρθαν να εισβάλουν παράνομα στην Ξενοφώντος 4 και, έχοντας μαζί τους κλειδαρά, να μας αποκλείσουν από τον χώρο μας. Με τέχνασμα κατόρθωσαν να εισέλθουν στα γραφεία, με θράσος και τραμπούκικες διαθέσεις, όμως αντιμετωπίστηκαν σθεναρά και αποχώρησαν κακήν κακώς. Αμέσως μετά, επιστράτευσαν μεγαλύτερο αριθμό αστυνομικών, και κατέφθασαν έξω από τα γραφεία οκτώ αστυνομικοί, προφανώς με εντολές του Τόσκα και όλου του συρφετού, για να πετάξουν επί τέλους το Άρδην και τον «Ρήγα Βελεστινλή» έξω από τον χώρο του. Όμως, μετά από ώρες και αφού τους επιδείξαμε όλα τα σχετικά έγγραφα και προπαντός αφού έγινε μια σημαντική κινητοποίηση μελών και φίλων του Άρδην, ανάμεσά τους του Παναγιώτη Λαφαζάνη, του Βαγγέλη Πισσία, του Μιχάλη Τικτόπουλου και πολλών άλλων, τους υποχρεώσαμε να αποχωρήσουν άπρακτοι για δεύτερη φορά.
Μπορεί να υπάρχει έλλειψη από αστυνομικά όργανα στις πυρόπληκτες περιοχές και η Αστυνομία να μην προλαβαίνει να καλύπτει τις ανάγκες των κατεστραμμένων περιοχών, αλλά ο Κοντονής και ο Τόσκας δέσμευσαν περισσότερα από οκτώ αστυνομικά όργανα και δύο περιπολικά (τόσους, όπως μας είπε και ένας φίλος πυρόπληκτος, δεν είχε ούτε στο Μάτι την Δευτέρα το απόγευμα) γιατί ο κύριος Παράσχης, ο κύριος Μανδραβέλης και ο κύριος Τσίπρας αποφάσισαν να κάνουν μια ακόμα καραμπινάτη παρανομία.
Εμείς, όπως έχουμε δηλώσει, θεωρούμε ζήτημα τιμής, παρά την ετσιθελική διάθεση όλου του τριγώνου, παρά την αθλιότητα του νομικού συστήματος και αποφάσεων που δεν συνάδουν με την κοινή λογική, να μην παραδώσουμε αυτόν τον χώρο αμαχητί. Μπορεί η βιομηχανία εξώσεων να λειτουργεί ως τώρα άψογα και κανένας να μην έχει κατορθώσει να την σπάσει, αλλά δεν θα οπισθοχωρήσουμε μέχρι να εξαντλήσουμε και το τελευταίο μέσο που διαθέτουμε. Η αλληλεγγύη των μελών και των φίλων του Άρδην (φυσική και ηθική) μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε και θα συνεχίσουμε.
Επειδή όμως οι μηχανισμοί των εξουσιών είναι και ύπουλοι και αδίστακτοι, θα πρέπει όλοι οι φίλοι να υπερασπίσουμε αυτόν τον χώρο και, μέχρι τη δίκη της 1ης Αυγούστου, καλούμε τους φίλους:

1) να δημοσιοποιήσουν και να γνωστοποιήσουν όσο ευρύτερα μπορούν το γεγονός, και

2) όσοι μπορούν, τη Δευτέρα και την Τρίτη, 30 και 31 Ιουλίου, να έρθουν στα γραφεία του Ρήγα Βελεστινλή (οι εξώσεις πραγματοποιούνται από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ). Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη, όπως αποδείχτηκε και σήμερα και στην προηγούμενη προσπάθεια παράνομης έξωσής μας.

Και βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτές οι αθλιότητες πραγματοποιούνται την ώρα της μεγαλύτερης καταστροφής που έχουν προκαλέσει οι πολιτικοί και οι εργολάβοι στη χώρα μας».

ΠΗΓΗ: Κίνημα Άρδην - Νέος Λόγιος Ερμής - Εφημερίδα Ρήξη - Εναλλακτικές Εκδόσεις, 27 Ιουλίου 2018.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΑΡΔΗΝ, Ρηγας Βελεστινλης, Παρασχης, Σκαπανεας, Λαναρας, Τσιπρας, Χατζηαγγελιδης, Καραμπελιας, Διακουμακου, Παντελιδου, Παπαβασιλειου, Μανδραβελης, Λαφαζανης, Πισσιας, Τικτοπουλος 


Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ