Συγγραφείς που έχουν εκδώσει βιβλία στην Ελλάδα το 2000-2014 και ΔΕΝ έχουν σύμβαση με τον ΟΣΔΕΛ, να επικοινωνήσουν με τον Οργανισμό! Τα δικαιώματά τους υπόκεινται σε παραγραφή!


Συγγραφείς
που έχουν εκδώσει βιβλία
στην Ελλάδα το 2000-2014
και ΔΕΝ έχουν σύμβαση
με τον ΟΣΔΕΛ,
να επικοινωνήσουν
με τον Οργανισμό!

Τα δικαιώματά τους υπόκεινται σε παραγραφή!

Συγγραφείς που έχουν εκδώσει βιβλία στην Ελλάδα το διάστημα 2000-2014 και ΔΕΝ έχουν σύμβαση με τον ΟΣΔΕΛ, καλούνται να επικοινωνήσουν με τον Οργανισμό έως την Παρασκευή 28/9/2018.
Ο ΟΣΔΕΛ, ως Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου, διαχειρίζεται δικαιώματα συγγραφέων και εκδοτών, μεταξύ των οποίων η εύλογη αμοιβή για την ιδιωτική αναπαραγωγή και το δικαίωμα φωτοτυπικής αναπαραγωγής. Στο πλαίσιο της διαχείρισης δικαιωμάτων, Ο ΟΣΔΕΛ έχει εισπράξει δικαιώματα για βιβλία που εκδόθηκαν από το έτος 2001 και μετά. Όμως πολλοί συγγραφείς δεν έχουν συμβληθεί με τον ΟΣΔΕΛ για να εισπράξουν τα δικαιώματά τους, με αποτέλεσμα αυτά να υπόκεινται σε παραγραφή σύμφωνα με τον πρόσφατο ν.4481/2017.
 Ο ΟΣΔΕΛ καλεί όσους συγγραφείς έχουν εκδώσει βιβλία από το 2000 και έως το 2014 και οι οποίοι δεν έχουν συνάψει ποτέ σύμβαση με τον ΟΣΔΕΛ να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.osdel.gr/open προκειμένου να ενημερωθούν εάν υπάρχουν δικαιώματα προς καταβολή σε αυτούς. Ο ΟΣΔΕΛ θα καταβάλει δικαιώματα, ακόμα και εάν έχουν παραγραφεί, σε όσους συγγραφείς εμφανισθούν και εγγραφούν μέχρι και την 28/09/2018. Μετά από αυτήν την ημερομηνία θα διαθέσει τα παραγραφέντα για επαναδιανομή, πολιτιστικούς και κοινωνικούς σκοπούς και για υποδομές, σύμφωνα με το ν.4481/2017 και μετά από σχετική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΣΥΓΓΡΑΦΗ, ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ, ΒΙΒΛΙΟ, ΟΣΔΕΛ
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ