Εκλάπησαν 21 αρχαία ανθρώπινα κρανία από εκκλησία στην Αγγλία!

Εκλάπησαν 21 αρχαία
ανθρώπινα κρανία
από εκκλησία στην Αγγλία!


Το οστεοφυλάκιο, με μεσαιωνικά οστά, του Αγ. Λεονάρδου
στην πόλη Hythe, του Κεντ Αγγλίας.

Το Hythe είναι μια μικρή παραθαλάσσια πόλις, στην νότια ακτή του Κεντ Αγγλίας. Η λέξη Hythe ή Hithe είναι μια παλαιο-αγγλική λέξις, που σημαίνει καταφύγιο ή τόπος εγκατάστασης.
Φημίζεται για μια μεγάλη εκκλησία του Αγίου Λεονάρδου, του 11ου αιώνα. Ο πύργος στο ανατολικό άκρο της κατεστράφη από τον σεισμό του 1739. Απεκατεστάθη το 1750. Στην νότια πλευρά του ναού υπάρχουν μεσαιωνικά «γκράφιτι», που απεικονίζουν πλοία. Η θύρα του ιερού, στην βόρεια πλευρά του ναού, είναι μια πολύ ωραία παλαιά νορμανδική θύρα, φιλοτεχνημένη στα τέλη της μεσαιωνικής εποχής. Ίσως από παλαιότερη νορμανδική εκκλησία. Στο βόρειο τμήμα, σώζεται τοιχοποιία ρωμαϊκών χρόνων, που ξαναχρησιμοποιήθηκε στην αψίδα, η οποία είναι στενή, σε σαξονικό στυλ. Ο Lionel Lukin / Λιονέλ Λούκιν, ο εφευρέτης της σωσίβιας λέμβου, είναι θαμμένος στην εκκλησία. Από το 1220, ο ναός διαθέτει οστεοφυλάκιο με 2.000 κρανία και 8.000 οστά μηρών! Έχουν χρονολογηθεί από την μεσαιωνική περίοδο. Πιθανόν αποθηκεύθηκαν μετά την εκταφή, για ν’ ανοίξουν χώρους για νέους τάφους. Αυτό ήταν κοινή πρακτική τότε στην Αγγλία. Πάντως είναι μια σπάνια συλλογή. Πολλά από τα κρανία δείχνουν σημάδια συντριβής. Αυτό είναι ένα από τα δύο μόνο μεσαιωνικά οστεοφυλάκια που επιβιώνουν στην Αγγλία. (Το άλλο είναι στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας στο Rothwell του Northamptonshire).
Μόλις έγινε γνωστό, ότι η τοπική αστυνομία διερευνά την… κλοπή 21 εξ αυτών των ανθρώπινων κρανίων…

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΑΓΓΛΙΑ, ΚΕΝΤ, ΑΓΙΟΣ ΛΕΟΝΑΡΔΟΣ, ΠΥΡΓΟΣ, ΣΕΙΣΜΟΣ, ΓΚΡΑΦΙΤΙ, ΓΚΡΑΦΙΤΥ, ΝΟΡΜΑΝΔΙΑ, ΑΨΙΔΑ, ΛΟΥΚΙΝ, ΣΩΣΙΒΙΑ ΛΕΜΒΟΣ, ΟΣΤΕΟΦΥΛΑΚΙΟ, ΚΡΑΝΙΟ, ΜΗΡΟΣ, ΟΣΤΟΥΝ, ΟΣΤΟ, ΟΣΤΑ, ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ, ΡΟΘΒΕΛ, ΝΟΡΘΑΜΠΤΟΝΣΑΙΡ, ΚΛΟΠΗ, ΛΗΣΤΕΙΑ, ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑ, ΟΣΤΕΟΚΑΠΗΛΙΑ, ΟΣΤΕΟΚΑΠΗΛΕΙΑ

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ