Περί Παρθενογενέσεως...


ΠΑΡΘΕΝΟΓΕΝΕΣΕΙΣ

Του Βασίλη Μακρή, πλοιάρχου ΕΝ, εα.

Η παρθενογένεση του Βούδα, από το πλευρό της μητρός του.
Από το βιβλίο του Γ. Λεκάκη "Ήπειρος, η γωνιά που πέτρωσε στο 5".

Μια από τις βασικές ιδιότητες της θεϊκής καταγωγής του Γαλιλαίου Γιεχόσουα Μπεν Γιοσέφ - κατά τα αλλά γνωστού ως κυρίου ημών Ιησού Χρηστού - είναι και το γεγονός ότι γεννήθηκε από παρθένο μητέρα.

Ακόμη μια άλλη τρανή απόδειξη είναι το ότι, όχι μόνο γεννήθηκε από παρθένο, αλλά το ότι η Μαριάμ παρέμεινε παρθένος και μετά από, δεν ξέρω πόσα παιδιά που αράδιασε, εξ ου και το αειπάρθενος.

Βέβαια οι κακές γλώσσες λένε πως ήταν γιος του Ιούδα από τα Γάμαλα και άλλες αναφέρουν έναν Ρωμαίο αξιωματικό ονόματι Πανδήρα (υπάρχει αρχαίος τάφος Ρωμαίου στη Γερμανία με αυτό το όνομα)*, σαν τους πιθανούς πατεράδες του ατόμου που μας αποκαλούσε σκυλιά, ενώ εμείς σαν καλοί χριστιανοί τον προσκυνάμε,
όταν οι συμπατριώτες του τον στόλιζαν με την φράση:
«Ημείς εκ πορνείας ου γεγενήμεθα», Ιωάννης, Η-41.

Πέρα από τον λογοτεχνικό οίστρο των ασχολουμένων με τον πνευματικό αυνανισμό ομφαλοσκόπων βιογράφων και γραμματέων του, αφού ο ίδιος δεν άφησε τίποτε γραμμένο, αν ήξερε να γράφει πράγμα που αμφισβητείται, καλό θα είναι να ρίξουμε και μια ματιά στην παγκόσμια ιστορία και μυθολογία μήπως βρούμε κάτι παράλληλο με το εκπληκτικό γεγονός της παρθενοσύλληψης.

Δεν μπαίνω σε ξένα αμπέλια στο γιατί ο άνθρωπος θέλει τους θεούς του παιδιά παρθένου, είναι θέμα κοινωνιολόγων, ανθρωπολόγων και ψυχολόγων, στο οποίο δηλώνω παντελή άγνοια, αλλά πάντα μου άρεσαν η Ιστορία και η Μυθολογία, αν και πιστεύω ότι η τελευταία είναι και αυτή Ιστορία δίχως τον παράγοντα χρόνο και με αλληγορίες γι’ αυτά που φαίνονται παράξενα η απίθανα.

Πριν προχωρήσω θα πρέπει να επικαλεστώ τον άγιο Ιουστίνο και τον διάβολο του, που πάντα προλάβαινε ότι θα γινόταν στον χριστιανισμό
και το έκανε πρώτα αυτός χρόνια πριν, (θεια μετάληψη και τα λοιπά)
για να μην έχω εγώ μόνο την ευθύνη για αυτά που ακολουθούν.

Ας δούμε λοιπόν τι μαθαίνουμε:
Στην Αίγυπτο η παρθένος Ίσις γέννησε τον Ώρο, και η παρθένος Νουτ γέννησε τους θεούς Σέραπι, Ρα και Σετ...

Στις Ινδίες η παρθένος Δεβάκι γέννησε τον Κρίσνα και η παρθένος Μαχαμάγια γέννησε τον Βούδα. Φυσικά όλοι ήσαν θεοί.

Στην Κίνα η παρθένος Τσινγκ-Τσάι γέννησε τον Κομφούκιο και τον
Λάο Τσε κάποια άλλη παρθένος, θεοί και αυτοί.
Στο Θιβέτ παρθένα γέννησε τον θεό Ίντρα...
Στην Ταϊλάνδη άλλη παρθένος γέννησε τον θεό Κοντόμ.
Στη Φοινίκη Όσιρις, Ταμούζ και Άδωνις γεννηθήκαν από παρθένες.
Στη Μεσοποταμία η παρθένος Ιστάρ η Αστάρτη γέννησε τον θεό Ταμμούζ, ενώ άλλη παρθένος γέννησε τον θεό Μαρδούκ.
Στην Περσία παρθένες γέννησαν τον Ζωροάστρη και τον Μίθρα ο οποίος παρεμπιπτόντως γεννήθηκε σε μια σπηλιά στις 25 Δεκεμβρίου,
ενώ άγγελοι και βοσκοί έτρεξαν να τον προσκυνήσουν ακολουθώντας ένα αστέρι, 600 περίπου χρόνια πριν από τον σωτήρα μας.
Στην Φρυγία παρθένος γέννησε τον θεό Άττυ.
Στο Νεπάλ παρθένος γέννησε τον θεό Ιάω.
Στην Σκανδιναβία παρθένος γέννησε τον θεό Μπάλντερ.
Στη Ρώμη η παρθένος Φορτούνα γέννησε τον Τζούπιτερ (ο… ρωμαίος Ζευς).
Στο Μεξικό η παρθένος Κοτσλίκα γέννησε τον θεό Βιτσιποτσίλι
και πάει λέγοντας…
Αυτές είναι μερικές απλές ενδείξεις του φαινόμενου.
Προφανώς υπήρξε κάποια επιδημία θεοπαρθενογενέσεων.

Δεν θα ήταν σωστό να απαριθμήσουμε τις παρθενογενέσεις στην Αρχαία Ελληνική μυθολογία, γιατί αυτοί ήσαν... ειδωλολάτρες και κατά συνέπεια... βάρβαροι, απολίτιστοι και αγράμματοι, αλλά θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η θεά Ήρα γέννησε τον Άρη μυρίζοντας ένα άνθος. (Υποψιάζομαι πως πάλι ο διάβολος έβαλε την ουρά του).

Τελειώνοντας, σύμφωνα με τον ορισμό του Θεϊκού, που είναι Άφθαρτο και Αιώνιο, ο μεσσίας μας με το να πεθάνει, ΑΥΤΟΑΝΑΙΡΕΘΗΚΕ και η θεϊκή καταγωγή του πήγε περίπατο.

Όσο για τον μπαμπά του που έφταιξε τα πάντα μέσα σε έξι μέρες
και ξέχασε ότι έκανε τη Γη στρογγυλή, μάλλον υπέφερε από αυτό που σήμερα αποκαλούμε Αλτσχάιμερ…

Όλα αυτά με έκαναν να έχω κάποιες επιφυλάξεις, και να πιστεύω πως η Ιστορία-Μυθολογία όχι απλώς επαναλαμβάνονται, αλλά αντιγράφονται ξεδιάντροπα, εκτός αν πάλι ο διάβολος έβαλε την ουρά του, ευτυχώς που υπάρχει και αυτός, αλλιώς δεν θα ξέραμε που να σταθούμε.

(*) ΑΚΟΥΣΤΕ την σχετική ραδιοφωνική εκπομπή για το θέμα, ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: Παρθενογενεση, παρθενογεννηση, Γαλιλαιος, Γαλιλαια, Γιεχοσουα Μπεν Γιοσεφ, Ιησους Χρηστος, παρθενος, παρθενα, Μαρια, Μαριαμ, Παναγια, αειπαρθενος, Ιουδας, Γαμαλα, Πανδηρας, Γερμανια, πορνεια, Ιωαννης, παρθενοσυλληψη, Ιουστινος, διαβολος, Αιγυπτος, Ισις, Ωρος, Νουτ, Σεραπις, Ρα, Σετ, Ινδια, Ινδιες, Δεβακι, Κρισνα, Μαχαμαγια, Βουδας, θεος, Κινα, Τσινγκ Τσαι, Κομφουκιος, Λαο Τσε, Θιβετ, Ιντρα, Ταιλάνδη, Κοντομ, Φοινικη, Οσιρις, Ταμουζ, Αδωνις, Μεσοποταμια, Ισταρ, Ασταρτη, Ταμμουζ, Μαρδουκ, Περσια, Ζωροαστρης, Μιθρας, σπηλια, Δεκεμβριος, Χριστουγεννα, αγγελος, βοσκος, αστερι, Φρυγια, Αττυς, Αττης, Νεπαλ, Ιαω, Σκανδιναβια, Μπαλντερ, Ρωμη, Φορτουνα, Τζουπιτερ, Ζουπιτερ, Ζευς, Μεξικο, Κοτσλικα, Βιτσιποτσιλι, θεοπαρθενογενεση, μυθολογια, Ηρα, Αρης, μυρωδια, οσφρηση, ανθος, γεννα, γεννηση, Μακρης
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ