Οι συνεχώς μεταβαλλόμενες «Πυραμίδες του Platten» στο Τιρόλο


Οι συνεχώς μεταβαλλόμενες «Πυραμίδες του Platten»
στο ΤιρόλοΑυτοί οι φυσικοί αμμόπυργοι, καλυμμένοι με μεγάλες πέτρες, είναι γνωστοί ως Earth Pyramids of Platten. Ευρίσκονται στην περιοχή του νότιου Τιρόλου της Βόρειας Ιταλίας.
Δημιουργημένοι πριν από αιώνες, μετά από πολλές καταιγίδες και κατολισθήσεις, αυτοί οι σχηματισμοί της γης μοιάζουν με ένα τοπίο από το… Διάστημα. Γι’ αυτό και ο MARCO GRASSI ονόμασε την φωτογραφία του «Mars» / «Άρης»
Αυτό το φυσικό φαινόμενο είναι το αποτέλεσμα συνεχούς εναλλαγής μεταξύ περιόδων καταρρακτώδους βροχής και ξηρασίας, οι οποίες προκαλούν την διάβρωση του εδάφους και τον σχηματισμό αυτών των κορυφών. Καθώς οι εποχές αλλάζουν, οι θερμοκρασίες κινούνται σε ακραία επίπεδα και οι καταιγίδες επηρεάζουν την περιοχή.
Οι αμμοπυραμίδες συνεχώς μεταβάλλονται με την πάροδο των ετών και, ακριβέστερα, με τις εποχές! Ποτέ δεν είναι ίδιες! Δεν υπάρχουν δυο ίδιες φωτογραφίες τους…
Οι φυσικές αυτές πυραμίδες εξαφανίζονται με την πάροδο του χρόνου, ενώ σχηματίζονται νέες…

ΠΗΓΗ: Nat. Geographic.

Παρόμοια τοπία συναντά κανείς στην Καππαδοκία, στον νομό Κοζάνης, κ.α.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΤΙΡΟΛΟ, ΙΤΑΛΙΑ, πυργος, πυραμιδα, αμμος, Πλαττεν, Τυρολο, Πλατεν, Αρης, Καππαδοκια, νομος Κοζανης, ΚοζανηShare on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ