«ΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΠΑΡΙΩΝ» 2018: Τα πατητήρια της Πάρου


«ΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΠΑΡΙΩΝ» 2018:

Τα πατητήρια της Πάρου


O Σύλλογος Γυναικών Νάουσας Πάρου σε συνεργασία με τους σεφ Αργ. Μπαρμπαρήγου, Ηλ. Μαμαλάκη και Π. Ιωαννίδη και την δημοσιογράφο-συγγραφέα Ν. Μηταρέα, τα Οινοποιεία του «Αγροτικού Συνεταιρισμού Πάρου», της εταιρείας «Ε. Θ. ΜΩΡΑΪΤΗΣ Α.Ε.», «Ανουσάκη» του κ.Παντ. Ανουσάκη, «Λουρίδη» του κ.Ν. Λουρίδη, «AΣΤΕΡΑΣ» του κ.Κων. Ρούσσου και Nαουσαίους μικρο-οινοπαραγωγούς, διοργανώνει (1-2 Σεπτεμβρίου 2018) την διημερίδα «OINIKEΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΠΑΡΙΩΝ».
Η διημερίδα αποτελεί μια προσπάθεια προβολής της οινικής ιστορίας της Πάρου, ανάδειξης της τωρινής οινοπαραγωγής και ενίσχυσης της μελλοντικής πορείας της παραγωγής κρασιού. Αλλά παράλληλα, και μια προσπάθεια προώθησης και ενίσχυσης του «οινικού τουρισμού» και την καθιέρωση ενός ετήσιου φεστιβάλ αυτού του είδους με παγκυκλαδικό, πανελλαδικό και διεθνές ενδιαφέρον!
Η διημερίδα αυτή είναι χωρισμένη σε δύο μέρη, με έμφαση εφέτος στο κεντρικό θέμα της διημερίδας: Τα πατητήρια.


Οι συμμετέχοντες θα ξεναγηθούν σε σύγχρονα οινοποιεία του νησιού, με παράλληλη αναφορά στην ιστορία και την εξέλιξη της αμπελοκαλλιέργειας και της παραγωγής κρασιού στο νησί, θα παρακολουθήσουν εισήγηση για τα πατητήρια της Πάρου από τον κ.Γ. Καβάλλη, ομιλίες από οινολόγους, γευστικές δοκιμές, θα πάρουν μέρος στον τρύγο και το πάτημα των σταφυλιών σε πατητήρι με τον παραδοσιακό τρόπο, θα παρακολουθήσουν την παρασκευή πιάτων από ελληνικές συνταγές μαγειρικής με βάση το κρασί, θα δοκιμάσουν τα συγκεκριμένα πιάτα, θα συνομιλήσουν με τους σεφ, θα τους παρακολουθήσουν να στήνουν τις συνταγές τους και θα γλεντήσουν παραδοσιακά...
Η προθεσμία για τη δήλωση συμμετοχής λήγει την 25η Αυγούστου 2018.
Δηλώσεις συμμετοχής στο μέιλ και στα τηλέφωνα: 2284052555, 6974092618 κυρία Μαρία Τριπολιτσιώτου-Τσουνάκη και 2284051402, 6945533328 κυρία Ελευθερία Μπαρμπαρίγου.
ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: Συλλογος Γυναικων Ναουσας Παρου, σεφ, Μπαρμπαρηγου, Μαμαλακης, Ιωαννιδης, Μηταρεα, Οινοποιειο, Αγροτικος Συνεταιρισμος Παρου, ΜΩΡΑΙΤΗΣ, Ανουσακη, Ανουσακης, Λουριδη, Λουριδης, AΣΤΕΡΑΣ, Ρουσσος, Nαουσα, οινοπαραγωγος, ΠΑΡΟΣ, Paros, wine, πατητηρι, αμπελοκαλλιεργεια, κρασι, οινος, Καβαλλης, τρυγος, πατημα σταφυλιων, σταφυλι
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ