Μίκυ Μάους: Από Ναύτης, Βασιλιάς... Μια προαγωγή 90 χρόνων!


Μίκυ Μάους:
Από Ναύτης, Βασιλιάς...

Μια προαγωγή 90 χρόνων!



Υπήρχε μια περίοδος, κατά την οποία κάποια πράγματα δεν ήταν δεδομένα στον κινηματογράφο.
Αυτή η νέα μορφή τέχνης ξεκίνησε να τεντώνει τα πέταλα της, γερά φυτεμένη πάνω στην γη των πρώτων κατασκευών δημιουργίας κινούμενης εικόνας και καμερών.
Στις αρχές του 20ού αιώνα, άνθισε η βλάστηση των πρώτων ταινιών, οι οποίες όμως δεν έρχονταν σε αρμονία με τον ήχο.
Η προβολή της ταινίας The Jazz Singer[1] το 1927, σε σκηνοθεσία του Alan Crosland[2], επηρέασε τον Walt Disney[3], μιας και ήταν από τις πρώτες που είχαν συγχρονισμένο ήχο.
Εκείνος, ξεκίνησε την δημιουργία μιας νέας ταινίας, η οποία, λόγω του προβλήματος με τον συγχρονισμό, προβλήθηκε αρχικά στις οικογένειες του επιτελείου του, με “ζωντανή” μουσική και “ηχητικά εφέ”[4]. Ήταν ο πρόδρομος της ταινίας Steamboat Willie, η οποία προβλήθηκε στις 18 Νοεμβρίου[5] 1928 σε σκηνοθεσία του Ib Iwerks[6], με πρωταγωνιστή τον Μίκυ Μάους. Το όνομά της είναι μια αστεία παραπομπή στην ταινία[7] Steamboat Bill, Jr. το 1928, σε σκηνοθεσία του Charles Reisner (Chas. F. Reisner)[8]. Η ταινία έκανε πολύ γνωστό τον ήρωα.


Ακολούθησαν κι άλλες εμφανίσεις του σε επεισόδια, ταινίες και κόμικς. Σήμερα, υπάρχει και στην μεγάλη και στην μικρή οθόνη, καθώς και σε όλα τα είδη που μπορεί να φανταστεί κάποιος καταναλωτής, ενώ είναι αναγνωρίσιμος σχεδόν από κάθε άνθρωπο.
Πώς όμως θα μπορούσε να οριστεί ο πιο γνωστός ήρωας κινουμένων σχεδίων του κόσμου;
Έχει ζήσει ως καθημερινός - ιδιαίτερος άνθρωπος με το επάγγελμα του Κυνηγού Γαλοπούλας, του Καθαριστή Ρολογιών, ως Οικοδεσπότης στην σειρά House of Mouse, επίσης με τα χόμπι του Παίκτη Πόλο, του Ψαρά, του Κατασκηνωτή (camper), του Μαέστρου, του Οργανοπαίχτη. Έχει ντυθεί με τον ρόλο του ντετέκτιβ στην σειρά κόμικς Μίκυ Μυστήριο, αλλά έχει φορέσει επίσης και την στολή του ενός από τους Τρεις Σωματοφύλακες.
Ιδιαίτερη σημασία μπορεί να δοθεί στο αξίωμα που έχει λάβει ως Βασιλιάς, στηn σειρά βιντεοπαιγνιδιών Kingdom Hearts[9],του δημιουργού Tetsuya Nomura.
Διοικεί το Disney Castle και είναι ένας από εκείνους που φέρουν το Keyblade, ένα όπλο σε μορφή μεγάλου κλειδιού, ικανό να σώσει τους κόσμους από το σκοτάδι, καθώς και να οδηγήσει τις κλεμμένες, κατεχόμενες καρδιές στο σημείο συνάντησής τους.
Μαζί με τους άλλους Φρουρούς του Φωτός, στόχος του είναι να προστατέψει τους κόσμους από την επαφή του υπέρμαχου του σκοταδιού με το Kingdom Hearts, μιας Καρδιάς για κάθε τι ζωντανό.


Στο βιντεοπαιγνίδι Kingdom Hearts 2, ο Μίκυ εμφανίζεται στον κόσμο Timeless River, ο οποίος είναι ασπρόμαυρος και έχει αναφορές στην ταινία Steamboat Willie. Ο κόσμος αυτός είναι συνδεδεμένος με τον κόσμο Disney Castle, έτσι ο ήρωας εμφανίζεται και ως ναύτης αλλά και ως βασιλιάς.
Είναι σίγουρα ο πιο εύπλαστος και προσαρμόσιμος χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων του κόσμου. Μπορεί, παρ’ όλη την ανθρωπόμορφη φύση του ποντικού, να αλλάζει χρώματα σαν χαμαιλέοντας. Έχει την ικανότητα να κολυμπά στις 2 και στις 3 διαστάσεις. Μπορεί να εισάγεται σε κάθε εποχή, κάθε κατάσταση, κάθε γνωστή και άγνωστη ιστορία, σαν μια Αρχή

ΔΕΙΤΕ την ταινία "Steamboat Willie", ΕΔΩ.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:


[5]          Walt Disney ΚΟΜΙΞ, Ο Επικός Μίκυ, Διπλό Τεύχος, Συλλεκτικό Τεύχος, 2011, σελ 85
[7]          Walt Disney ΚΟΜΙΞ, Ο Επικός Μίκυ, Διπλό Τεύχος, Συλλεκτικό Τεύχος, 2011, σελ 85



ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ, ΚΟΜΙΚ, ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ, ΤΖΑΖ, ΝΤΙΣΝΕΙ, ΝΤΙΣΝΕΥ, ΚΟΜΙΚΣ, ΜΙΚΙ ΜΑΟΥΣ, ΠΟΝΤΙΚΙ, ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ, ΚΑΡΤΟΥΝ, CARTOON, COMIC, COMICS, MICKEY MOUSE, βιντεοπαιγνιδι, βιντεοπαιχνιδι, video games
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ