Οι εκπληκτικές και μυστικιστικές Σάρδεις της Λυδίας, τώρα και ψηφιακά…


Οι εκπληκτικές 
και μυστικιστικές
Σάρδεις της Λυδίας
τώρα και ψηφιακά…


Ο αρχαίος ελληνικός ναός της Αρτέμιδος, πριν την ανασκαφή.
Αρχείο: Howard Crosby Butler Archive,
Τμήμα Τέχνης και Αρχαιολογίας Πανεπιστήμιο του Princeton.

Αυτός ο ιστότοπος είναι το προϊόν συνεργασίας της Αρχαιολογικής Εξερεύνησης των Σάρδεων - Archaeological Exploration of Sardis, της Vermonster LLC και πολλών φίλων σε όλο τον κόσμο.
Οι δημιουργοί της δηλώνουν ιδιαίτερα ευγνώμονες στο Μουσείο Vedat Nedim Tör της Yapı Kredi Bankası Κωνσταντινούπολης, για την άδεια αναπαραγωγής των φωτογραφιών, των δοκιμίων και των καταλόγων από την έκθεση 2010 «Οι Λύδιοι και ο κόσμος τους» - «The Lydians and Their World», που απετέλεσε τον αρχικό πυρήνα του ιστοτόπου και ιδιαίτερα στους Şennür Şentürk και Nihat Tekdemir, οι οποίοι έκαναν την έκθεση τόσο επιτυχημένη. Δηλώνουν επίσης ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με την γενναιόδωρη υποστήριξη του έργου τους από την Γενική Διεύθυνση Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Μουσείων του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας.

Το Γυμνάσιο των Σάρδεων.

«Εργαζόμαστε τώρα – λένε - για να εισαγάγουμε πληροφορίες από τόμους και άρθρα που δημοσιεύθηκαν από την Αρχαιολογική Εξερεύνηση των Σάρδεων, στην βάση δεδομένων του ιστοτόπου, συμπεριλαμβανομένων εκθέσεων και μονογραφιών, καθώς και άλλων άρθρων. Αυτά θα είναι έτσι πλήρως αναζητήσιμα, με πρόσθετες φωτογραφίες, σχέδια, πληροφορίες περιβάλλοντος, βιβλιογραφία και άλλα δεδομένα.
Αυτή η εργασία σε αυτήν την βάση δεδομένων και στην ιστοσελίδα ελέγχεται από την Theresa Huntsman και τους Bahadır Yıldırım, Katherine Kiefer, Robin Woodman και Elizabeth Gombosi στο Γραφείο Σάρδεων / Sardis Office του Μουσείου Τέχνης του Χάρβαρντ και τον Nicholas Cahill του Πανεπιστημίου Wisconsin-Madison. Πραγματοποιήθηκε από πολλούς σπουδαστές και προσωπικό στο Harvard και στο Πανεπιστήμιο Wisconsin-Madison. Μεταξύ των φοιτητών που συνέβαλαν τα τελευταία χρόνια είναι οι William Bruce, Ashley Cook, Morgan Lemmer-Webber, Vladimir Bošković, Joe Glynias, Caitlin Murphy, Jude Russo, Peter Russo, John Sigmier και Naomi Wills.
Είμαστε επίσης ευγνώμονες για την καθοδήγηση των Susanne Ebbinghaus, Β. Judson Harward, Jeff Steward, Wendy Gogel και Vitaly Zakuta.
Οι μεταφράσεις μεταξύ των τουρκικών και των αγγλικών έχουν γίνει από τους Evren Iσınak Bruce, Güzin Eren, Teoman Yalçınkaya, κ.ά. Αν παρατηρήσετε σφάλματα στην μετάφραση ή άλλα λάθη, ενημερώστε μας.
Το υλικό αυτής της ιστοσελίδος προορίζεται για εκπαιδευτικούς σκοπούς».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ, ΕΔΩ.


Θα ήθελα να πω εδώ, πως οι Σάρδεις, κέντρο λατρείας της θεάς Αρτέμιδος στην ελληνική Λυδία, δεν έχουν αποκαλύψει ακόμη όλα τα μυστικά τους… 
Και δεν διαβάζονται μόνο αρχαιολογικώς…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ επίσης: Γ. Λεκάκη "Η Άγνωστη Μικρά Ασία".

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΣΑΡΔΕΙΣ, ΛΥΔΙΑ, ΑΡΤΕΜΙΣ, ναος Αρτεμιδος, ΛΥΔΙΟΙ, ΑΡΤΕΜΗ, ναος Αρτεμιδας, Κωνσταντινούπολη, Μουσειο Τεχνης Χαρβαρντ, Πανεπιστημιο Wisconsin-Madison, Γυμνασιο, Harvard, Wisconsin-Madison, Ουισκονσιν, Μαντισον, Πρινστον, Κωνσταντινούπολις, Κωνσταντινουπολη, Τουρκια, Χαρβαρντ, Sardis
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ