Η ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΝΙΤΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ...

Η 4η ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΝΙΤΑΡΙΟΥ
ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

7-9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018


Η 4η Γιορτή Μανιταριού θα πραγματοποιηθεί εφέτος στις 7, 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2018, στην όμορφη Καλαμπάκα (αρχαίες Αιγαίς) Τρικκάλων, κάτω από τα επιβλητικά Μετέωρα.
Η εορτή αυτή, που διοργανώνεται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών, έχει γίνει θεσμός πλέον για την περιοχή, ενώ οι προσδοκίες όλων έχουν αυξηθεί μετά την μεγάλη επιτυχία των τριών προηγούμενων διοργανώσεων.


Έτσι κι εφέτος πολλές θα είναι οι δράσεις που περιμένουν τους συμμετέχοντες. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται εξορμήσεις στο βουνό για κυνήγι τρούφας και συλλογή – ταυτοποίηση μανιταριών, σεμινάρια, δράσεις για παιδιά και καλλιτεχνικά δρώμενα, ενώ πολλοί σεφ θα ετοιμάσουν για τους επισκέπτες της Γιορτής μανιταρολιχουδιές και τρουφομακαρονάδες!
Στόχος του Μουσείου είναι - μέσω της Γιορτής – αφ’ ενός οι επισκέπτες να εξοικειωθούν με τον κόσμο των μανιταριών, αφ’ ετέρου να αναδειχθεί η υψηλή διατροφική και γευστική τους αξία. Γι’ αυτό κάθε δράση της Γιορτής προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ!
Η 4η Γιορτή Μανιταριού έχει την υποστήριξη των επαγγελματιών της περιοχής, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Μετεώρων, των Μανιταροφίλων Ελλάδος και των μανιταροφιλικών οργανώσεων Θεσσαλίας, Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας.
Είναι σίγουρα μια Γιορτή που θα μείνει αξέχαστη σε όλες σας τις αισθήσεις…


ΔΙΑΒΑΣΤΕ επίσης: Κυνήγι τρούφας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ επίσης:

1η Γιορτή Μανιταριού στην Καλαμπάκα, 2015


2η Γιορτή Μανιταριού στην Καλαμπάκα, 2016


Γιορτή Μανιταριού στην Καλαμπάκα, 2018



ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: Γιορτη Μανιταριου, Σεπτεμβριος, 2018, Καλαμπακα, Αιγαις, νομος Τρικκαλων, Μετεωρα, νομος Τρικαλων, Μουσειο Φυσικης Ιστοριας Μετεωρων, Μουσειο Μανιταριων, κυνηγι τρουφας, μανιταρι, σεμιναριο, τρουφα, μακαροναδα, διατροφικη αξια, Θεσσαλια, Δημος Μετεωρων, Μανιταροφιλοι, μανιταροφιλος, Τρικαλα, Τρικκαλα, mushroom, Kalampaka, Meteora, Kalambaka
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ